15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCercetătorii au descoperit MACHETA monstrului din Loch Ness

Cercetătorii au descoperit MACHETA monstrului din Loch Ness

Oamenii de ştiinţă care inspectau lacul Loch Ness din Scoţia au descoperit o machetă a faimosului monstru, informează  VisitScotland, agenţia de turism din această regiune britanică, citată de Agerpres.

Macheta, lungă de zece metri, reprezintă corpul unui monstru acvatic. Macheta a servit pentru turnarea unui film al lui Billy Wilder în urmă cu 46 de ani/

Inginerii companiei norvegiene Kongsberg Maritime au descoperit macheta la 180 de metri adâncime când conduceau robotul submarin pe fundul acestui lac care încă nu a fost cartografiat în întregime din cauza dificultăţilor pe care le prezintă terenul accidentat. 

Loch Ness, una din principalele atracţiile turistice ale Scoţiei, a căpătat faimă mondială după ce mai mulţi martori au susţinut de-a lungul timpului că au văzut monstrul ‘Nessie’ ieşind la suprafaţa apei. 

“Am găsit monstrul, dar nu est cel pe care îl aştepta lumea întreagă”, a declarat pentru EFE Adrian Shine, şeful Proiectului Loch Ness, care coordonează campania de prospecţie lansată de firma norvegiană. 

Macheta monstrului detectată pe fundul lacului este o piesă folosită la turnarea, în 1969, a filmului ‘The Private Life of Sherlock Holmes’ în regia lui Billy Wilder cu actorul Christopher Lee ca protagonist. 

În acest film, detectivul Sherlock Holmes investiga dispariţia unui bărbat pe malului Loch Ness unde îşi avea sălaş legendarul monstru acvatic.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă