15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialChinezii au printat 3D cea mai înaltă clădire din lume. Vezi cum...

Chinezii au printat 3D cea mai înaltă clădire din lume. Vezi cum arată

Compania chineză  Winsun, aceeași companie care a reușit anul trecut performanța să printeze zece case în 24 de ore, a construit recent în orașul Suzhou două clădiri, una pe trei nivele alta pe cinci nivele, folosind doar o imprimantă 3D care reciclează deșeurile industriale, potrivit computerworld.com

Una dintre clădiri este o vilă pe trei nivele de 1100 de metri pătrați, iar celaltă este un bloc de locuințe cu 6 etaje. Blocul rezidențial este cea mai înaltă clădire imprimată 3D din lume, potrivit companiei.

A fost nevoie de o singură zi pentru a imprima primul nivel de bloc rezidențial, iar apoi de încă cinci pentru a pune celelalte nivele împreună. Practic, chinezii au reușit să construiască cea mai înaltă clădire printată 3D în doar șase zile.

 În ceea ce privește vila, atât interiorul cât și exteriorul casei au fost create cu ajutorul companiei 3D de imprimare hi-tech.

Winsun a fost înființată în anul 2002 și este specializată în imprimante 3D destinate pentru construcții. 

Imprimantele companiei au aproape 7 metri înălțime și lucrează pe straturi de materiale de construcții pentru a forma blocuri de construcție dens ambalate."Cerneala" este un amestec de ciment și fibre de sticlă.

Imprimantele Winsun folosesc o tehnologie ecologică, având în vedere că cerneala se poate face din materiale de construcții reciclate.

Winsun a anunțat că vrea să printeze în viitorul apropiat o clădire turn de 12 etaje.

În viitor, Winsun vrea să-și extindă facilitățile sale de imprimare și pentru alte 20 de țări. În acest an, se concentrează pe opt piețe, inclusiv Arabia Saudită, Turcia și SUA.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă