13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCIA a recunoscut. OZN-urile care au zburat pe teritoriul SUA în anii...

CIA a recunoscut. OZN-urile care au zburat pe teritoriul SUA în anii 60 au fost avioane americane

În perioada 1950-1960, deasupra Statelor Unite au fost observate mai multe obiecte zburătoare neidentificate. Recent, oficialii CIA au recunoscut, prin intermediul unui mesaj scris pe Twitter pe un canal guvernamental oficial, că acele OZN-uri, care au ţinut ani întregi prima pagina a ziarelor, au fost de fapt avioane spion, se arată într-un articol al publicației space.com.

Potrivit aceleasi surse, OZN-urile erau avioanele pilotate de tipul U-2 și care erau testate pentru a li se observa funcţionarea la mare altitudine.

Ca și idee, între anii 1950-1960, cele mai multe avioane comerciale zburau la altitudini de 3.000, maxim 6.000 de metri, în timp ce avioanele spion U-2 ajungeau la altitudini si de circa 20 km față de sol.

În acea vreme, piloţii avioanelor comerciale trimiteau scrisori în care relatau observarea unor obiecte ciudate, iar aceste documente ajungeau la Unitatea de Aviaţie a Wright Air Development Command din Dayton, Ohio, unde era cercetat fenomenul OZN.

Așa s-a născut Operaţiunea Blue Book, care a adunat toate relatările de fenomene aeriene aparent inexplicabile.

Oficialii Blue Book au colaborat cu CIA pentru a rezolva multe din aceste cazuri, dar cei care semnalau apariţia de obiecte zburatoare neidentificate nu putea fi anunţaţi despre cauza fenomenului. După declarațiile oficialilor SUA, mulți specialiști în domeniu au rămas însă sceptici.

Majoritatea colecționarilor de fotografii și dovezi despre OZN-uri, spuncă nu există o legătură între locul, testarea avioanelor spion și aparițiile veridice de nave spațiale. Mai mult, unul dintre experţi, Robert Sheaffer, spune că Proiectul Blue Book exista deja cu câţiva ani înainte de inventarea avioanelor U-2.

În prezent, noile modele de avion U-2 sunt capabile să zboare la altitudini de până la 70 de km.

 

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă