10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDe ce ar trebui să mâncăm broccoli

De ce ar trebui să mâncăm broccoli

Cercetătorii de la Johns Hopkins și Institutul de Cancer al Ficatului Qidong din China au descoperit că o jumătate de cană pe zi dintr-o băutură din germeni de broccoli (un fel de ceai) a dus la cantități mari și rapide de secreții de benzen în urina subiecților.

Concluzia lor, fondată pe studii anterioare, este că broccoli-ul ajută oamenii să descompună benzenul și să elimine produsele sale secundare. Cum benzenul este cunoscut ca fiind foarte cancerigen, provenit din aerul din zone urbane, eliminarea acestuia este preferabilă. Această băutură a crescut și nivelul de acroleină din urină, alt poluant comun.

Băutura de germeni de broccoli este considerată a fi un vehicul pentru compusul sulforaphane, care s-a dovedit în studiile pe animale a avea calități de prevenire a cancerului prin activarea unei molecule numite NRF2 care îmbunătățește abilitățile celulelor de a se adapta la toxinele de mediu. Într-un alt studiu de la începutul acestui an, preparatele din germeni de broccoli bogate în sulforaphane au scăzut reacțiile alergice ale oamenilor.

Cercetătorii au observat că participanții care au băut acest ceai au secretat cu 61% mai mult benzen, din prima zi și până în cea de-a 12-a săptămână a studiului, iar secreția de acroleină a crescut cu 23%.

Poluarea aerului este asociată cu mortalitatea din cauze cardiorespiratorii, boli pulmonare obstructive cronice, cancer pulmonar și, în general, funcție pulmonară scazută. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea aerului ucide aproximativ șapte milioane de oameni în fiecare an. Ar putea părea absurd să se sugereze punerea responsabilității pe alegerile dietetice individuale, dar asta se întâmplă, de fapt. Cercetătorii de mediu o numesc chimoprevenție. Un sfert din lume respiră aer nesigur și în timp ce oficialii guvernamentali încearcă punerea în aplicare a politicilor de reglementare pentru a îmbunătăți calitatea aerului și reduce dependența de combustibili fosili, vom ajunge să mănâncăm mai mult broccoli.

"Acest studiu indică un mijloc frugal, simplu și sigur prin care fiecare individ poate riscurile de sănătate pe termen lung asociate poluării aerului" a declarat cercetătorul principal, Thomas Kensler, profesor la Johns Hopkins Bloomberg Școala de Sănătate Publică.

"Cu cât broccoli-ul e mai amar, cu atât mai bine" a spus Kensler și a adăugat că fiecare om ar trebui să consume cam o cană și jumătate de broccoli în fiecare zi pentru a atinge cantitățile folosite în studiu, preferabil nefiert.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă