14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDESCOPERIRE UIMITOARE: O pădure de 298 de milioane de ani a fost...

DESCOPERIRE UIMITOARE: O pădure de 298 de milioane de ani a fost găsită sub o mină din China!

Două echipe formate din oameni de știință au descoperit o pădure foarte bine conservată cu o vechime de 298 de milioane de ani, situată sub o mină de cărbuni din Wuda, China. Pădurea aceasta din zona de nord a Chinei, la granița cu Mongolia, este într-o stare foarte bună, fiind conservată de cenușa vulcanică.

Ambele echipe de oameni de știință, atât cea din Statele Unite ale Americii, cât și cea din China, au rămas uimite când au descoperit copaci de aproximativ 25 m care datează din Permian și care oferă o viziune foarte clară a vegetației de acum 298 de milioane de ani.

Echipele conduse de Herman Pfefferkorn, de la Universitatea din Pennsulvania, au studiat timp de foarte mulți ani pădurile fosilizate, însă această descoperire le întrece pe toate, atât ca vechime, cât și în ceea ce privește incredibila stare de conservare.

Pădurea datează din perioada în care toate continentele erau unite și formau supracontinentul Pangea. Șase grupe diferite de arbori au fost descoperite, incluzînd ferigi de joasă înălțime, dar și arbori înalți din grupele Sigillaria și Cordaites și un arbore extinct, denumit Noeggerathiales.

Descoperirea realizată de cele două echipe de cercetători este o adevărată capsulă a timpului, care exemplifică în mod detaliat viața de pe Pământ, din perioada Pangeei, când toate continentele erau unite și formau un supracontinent. 

Sursa Foto: Inhabitat

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă