11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDoi cosmonauți ruși vor petrece șase ore în afara Stației Spațiale Internaționale....

Doi cosmonauți ruși vor petrece șase ore în afara Stației Spațiale Internaționale. Ce misiune au

Cosmonauții ruși Ghenadi Padalka și Mihail Kornienko, de la Agenția spațială din Rusia, vor efectua, luni, o misiunea de lucru de aproximativ șase ore în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS), informează NASA, potrivit Agerpres. 

În timpul acestei a 188-a misiuni realizate în afara ISS, vor fi instalate dispozitive care vor facilita mișcarea echipajului în cursul unor viitoare misiuni în spațiu, se va curăța fereastra modulului Zvezda, se vor efectua modificări la sistemul de antene și se vor fotografia părți din exteriorul părții rusești a modulului. Totodată, se va demonta un sistem experimental de măsurare a unor parametri ai spațiului cosmic care a fost instalat în 2013 și urmează a fi retrimis către Pământ.

Pentru Ghenadi Padalka, de 57 de ani, care este în prezent comandantul celei de-a 44—misiuni a ISS, aceasta este cea de-a noua ieșire în spațiu, în timp ce inginerul Mihail Kornienko, de 55 de ani, se află la cea de-a doua experiență de acest gen.

Ieșirea în spațiu a celor doi este supravegheată atent și din interiorul ISS, de către ceilalți patru membri ai echipajului: americanii Kjell Lindgren și Scott Kelly, rusul Oleg Kononenko și japonezul Kimiya Yui.

Astronautul rus Ghenadi Padalka a ajuns la bordul ISS în 27 martie 2015 și va pleca spre casă în septembrie 2015, când americanul Scott Kelly va prelua comanda pentru Expediția 45.

Scott Kelly și Oleg Kornienko se află pe ISS din 27 martie 2015 și vor reveni pe Pământ în martie 2016, ei efectuând, în premieră, o misiune cu durata de un an.

Stația Spațială Internațională — un proiect de peste 100 de miliarde de dolari — se deplasează cu 27.000 de kilometri pe oră la o distanță de aproximativ 385 kilometri de Terra. Lansată în 1998, este rodul cooperării dintre SUA, Rusia, Canada, Japonia și țările din Agenția Spațială Europeană (ESA). Formată din 11 module și uriașe panouri solare, ISS găzduiește permanent, din anul 2000, echipaje umane la bordul său. A fost vizitată de astronauți din 15 țări, scrie NASA.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă