13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFacebook va furniza acces gratuit lnternet în Africa

Facebook va furniza acces gratuit lnternet în Africa

Facebook, în parteneriat cu operatorul de satelit Eutelsat va oferi acces gratuit la Internet în Africa Subsahariană, prin intermediul unui satelit AMOS-6, care va funcţiona la sfârşitul anului 2016, scrie mashable.com.

„Ca parte a colaborării noastre cu Eutelsat, un nou satelit denumit AMOS-6 va oferi acoperire online către zone vaste din Africa Subsahariană. Satelitul este în construcţie acum şi va fi lansat în 2016 într-o orbită geostaţionară, care va acoperi zone întinse din Vestul, Estul şi Sudul Africii. Vom colabora cu parteneri locali din aceste regiuni, pentru a ajuta comunităţile să înceapă accesarea serviciilor de Internet oferite prin satelit”, a anunţat cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. 

Decizia Facebook face parte din iniţiativa sa, Internet.org, lansată în anul 2013. Până acum, iniţiativa a fost prezentă în ţări africane precum Ghana, Zambia, Senegal, Africa de Sud, Malawi, Kenya şi Tanzania.

„Misiunea Facebook este de a conecta lumea, iar noi credem că sateliţii vor juca un rol important în doborârea barierelor existente în Africa”, a spus vicepreşedintele Internet.org, Chris Daniels.

Anunţul vine la aproximativ o săptămână după ce Mark Zuckerberg şi Bill Gates au declarat, la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU), că îşi vor uni eforturile pentru ca toţi oamenii din lume să aibă acces la internet până în anul 2020.

Angajamentul acestora face parte din efortul depus de Naţiunile Unite pentru eradicarea sărăciei extreme până în anul 2030, obiectiv prezentat la Summitul ONU de la New York.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă