13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialFără plombe. Un nou tratament stomatologic

Fără plombe. Un nou tratament stomatologic

Descoperită la King's College din Londra, noua tehnică de reconstrucţie a dinţilor te scapă de plombe şi încurajează dinţii să se autorepare. Dinţii stricaţi sunt, în general, scoşi prin forare, după care cavitatea este umplută cu un material, amalgam sau compozit, de exemplu.

Noul tratament, numit remineralizare electrică accelerată și îmbunătățită (EAER), accelerează mișcarea naturală de calciu și minerale de fosfat în dintele deteriorat. Procesul are două etape: mai întâi pregăteşte zona afectată de smalţ, iar apoi foloseşte un mic curent electric pentru a împinge mineralele în zona de remediere.

Profesorul Nigel Pitts de la Institutul Dental al King's College din Londra afirmă că "felul în care tratăm dinţii în ziua de astăzi nu este ideal. Când reparăm un dinte prin punerea de plombe, dintele intră într-un întreg ciclu de forare şi replombare deoarece, în cele din urmă, fiecare reparaţie se strică. Nu doar că această tehnică este mai miloasă cu pacientul şi mai bună pentru dinţii lor, dar ne aşteptăm să fie şi mai ieftină decât tratamentele dentale curente. Pe lângă faptul că luptă împotriva distrugerii dinţilor, poate fi folosită şi pentru a albi dinţii."

King's College participă la MedCity, un proiect lansat de către primarul Londrei, Boris Johnson, pentru a promova antreprenoriatul ştiinţelor în zona Londra-Oxford-Cambridge.

Preşedintele MedCity, Kit Malthouse, spune că "e minunat să poţi vedea cercetările extrem de creative care au loc la King's College care reuşesc să iasă din laborator atât de repede şi se transformă într-un dispozitiv nou care are potenţialul de a face o diferenţă reală în domeniul sănătăţii dentare şi în viaţa pacienţilor care au probleme cu dinţii".

Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă