30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFonduri private pentru cercetare științifică

Fonduri private pentru cercetare științifică

Echipe de tineri cercetători de la Universitatea Tehnică și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, precum și de la Universitatea Petru Maior și Universitatea Sapientia din Târgu-Mureș au primit fonduri private nerambursabile în valoare de 20.000 euro în urma selecţiei realizate de compania tehnologică Accenture, printr-un concurs de proiecte Internet of Things (IoT), lansat toamna trecută.

Conceptul Internet of Things definește o lume în care toate obiectele, inclusiv mașini, aparate electrocasnice, sisteme de iluminat ori dispozitive mobile, sunt conectate prin Internet.

Compania Accenture a nominalizat patru proiecte propuse de patru echipe diferite din partea universităţilor. Echipele sunt formate din câte 4-5 studenţi coordonaţi de un profesor specializat în tehnologiile IoT și de un manager de proiect din cadrul firmei finanțatoare, potrivit ClujToday.ro. Proiectele au fost analizate de o comisie specializată, formată din reprezentanţi ai Accenture, pe baza dezvoltării de tehnologii IoT și a potenţialului transpunerii acestora în cazuri concrete din industrie. Accenture premiază cele patru proiecte câștigătoare cu finanțări nerambursabile în valoare totală de 20.000 euro și va contribui la realizarea acestora până la finalul lunii august. Proiectele vor fi prezentate în ateliere de lucru la care vor participa reprezentanţi ai mediului academic și ai companiei.

Sprijin pentru cercetarea universitară

„Considerăm că această ini­ţiativă de implicare în zona de cercetare-dezvoltare întărește colaborarea foarte bună dintre compania noastră și universităţile din România, venind în sprijinul învăţământului superior, care stă la baza creșterii tinerilor talentaţi, de care companiile de IT din România au nevoie. Prin această iniţiativă, Accenture răspunde nevoii de finanţare a proiectelor de cercetare și dezvoltare din cadrul universităţilor de pe plan local și încurajează inovaţia din industria IT”, a declarat Janos Egly, directorul executiv al diviziei Accenture Industrial Software Solutions din România.

Acest program de finanțare dedicat universităţilor a început la sfârșitul anului trecut și a inclus diverse universităţi interesate de oportunitatea de a depune proiecte care să aducă, printre altele, soluţii viabile pentru identificarea și eliminarea riscurilor care apar odată cu dezvoltarea IoT. Programul a atras, în total, zece propuneri de proiecte, venite din partea universităţilor din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. Programul de finanțare dedicat universităţilor nu este singurul pas făcut de Accenture în susţinerea învăţământului superior în România și în dezvoltarea abilităţilor digitale ale tinerelor talente. Reprezentanţii companiei organizează lunar prezentări tehnice, programe de tip open innovation și sesiuni pentru studenţi, care au ca obiectiv intermedierea schimbului de cunoștinţe practice și susţinerea tinerilor care își doresc o carieră în industria IT. Compania are la nivel global 373.000 de angajați. 2.500 sunt prezenți în centrele sale din România.   

Programul de finanțare dedicat universi­tăţilor a început la sfârșitul anului trecut și a inclus diverse instituții de învățământ superior interesate să depună proiecte care să aducă, printre altele, soluţii viabile pentru identificarea și eliminarea riscurilor care apar odată cu dezvoltarea Internet of Things.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă