14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată costumele astronauţilor care vor merge pe Marte

FOTO. Cum arată costumele astronauţilor care vor merge pe Marte

Agenţia Spaţială Americană (NASA) a făcut publice imagini cu echipamentele pe care le vor purta astronauţii în prima misiune de pe Marte, informează Mediafax.

Echipamentul spaţial Z-2 a fost realizat din materiale speciale, care dau acestuia o greutate scăzută, dar şi o rezistenţă sporită la clima ostilă de pe planeta roşie. Echipamentul poate fi adaptat unei game cât mai variate de purtători, fiind un costum foarte rezistent la acţiunea factorilor din mediul exterior oricărei planete neprietenoase.  

Design-ul costumului a fost ales încă de anul trecut, prin vot public, după ce NASA a propus două modele, ale căror schiţe puteau fi transpuse în realitate.

Prototipul costumului urmează să fie fabricat la scară largă şi a fost realizat cu scopul de a permite astronauţilor să exploreze o gamă cât mai variată de planete. Costumul nu va fi folosit în timpul misiunilor efectuate în spaţiu sau în interiorul navelor spaţiale, ci doar pentru a le permite astronauţilor să desfăşoare activităţi pe suprafaţa planetelor din sistemul nostru solar sau de pe alte planete.

Agenţia Spaţială Americană (NASA) se pregăteşte să trimită primii oameni pe Marte în jurul anului 2030. În tot acest timp, încep să fie recrutaţi viitori astronauţi şi sunt puse la punct detaliile tehnice legate de primele zboruri, precum şi de costumele pe care le vor purta membrii primului echipaj de oameni care vor păşi pe Marte.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă