19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: 40 de ani de ”NASA”. Ce omagiu vor să-i aducă doi...

FOTO: 40 de ani de ”NASA”. Ce omagiu vor să-i aducă doi designeri celebrului ”vierme”

Doi designeri americani vor să republice o carte despre faimosul logo al agenției spațiale NASA, la 40 de ani de la crearea lui. Astfel, pentru retipărirea ”NASA Graphics Standards Manual”, cei doi designeri au lansat  o campanie de strângere de fonduri, conform Mashable.com. 

Logoul NASA, care a ajuns să fie cunoscut sub numele de ”vierme”, din cauza fontului folosit, dar și pentru că cuvântul NASA pare construit dintr-un vierme în mișcare, și manualul care l-a însoțit au fost concepute pentru a oferi unitate uniformelor și vehiculelor folosite de agenția spațială. 

Designerii Jesse Reed și Hamish Smyth, fani ai logoului, vor folosi scannere de înaltă rezoluție pentru a scana paginile din manual original, care acum nu mai poate fi găsit, întrucât, la lansarea sa, în 1975, NASA a publicat doar câteva exemplare.

Logo-ul, care a devenit o sursă de inspirație pentru mai mult cărți și filme științifico-fantastice, a fost creat de firma de design Danne & Blackburn și a fost atât de popular, încât manualul în care este descrisă istoria creării lui a fost publicat un an mai târziu.

Actualul logo al NASA este cunoscut sub numele de ”chifteaua” din cauza formei pe care o are și a precedat”viermele”. În 1975, totuși, agenția spațială a ales modelul care părea mai futuristic, respectiv ”viermele”. 

Binecunoscutul logo a fost scos la pensie în 1992, când NASA a readus la lumină simbolul pe care îl folosește și astăzi. 

„În timp ce ”chifteaua” pare de carton și de modă veche, ”viermele” pare futuristic și alunecos. Vechiul logo se potrivește unei agenții ca NASA, care explorează Cosmosul în cele mai mici detalii”, au explicat cei doi designeri

Fanii au primit foarte bine vestea republicării cărții. Astfel, pe platforma online de strângere de fonduri Kickstarter s-au strâns 303.000 de dolari până acum. Cartea va costa 79 de dolari și va fi lansată în martie 2016. 

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă