13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Incredibil sau doar bizar? Aşa va arăta PAK-DA, viitorul BOMBARDIER strategic...

FOTO: Incredibil sau doar bizar? Aşa va arăta PAK-DA, viitorul BOMBARDIER strategic al RUSIEI

Începutul lunii aprilie a venit o serie întreagă de noutăţi privind prototipurile de ultimă generaţie în industria avioanelor militare. Boeing a lansat versiunea îmbunătăţită a avionului de vânătoare din cea de-a şasea generaţie, Lockheed Martin Skunk Work a lansat un film de prezentare a noului Concept UCLASS şi, după câţiva ani de cercetări şi de evaluări, design-ul conceptual al bombardierului strategic rusesc PAK-DA a primit aprobarea oficială.

Într-o întâlnire cu deputaţii ruşi, comandantul Forţelor Aeriene ruse, general-locotenentul Viktor Bondarev, a declarat că au fost semnate toate documentele oficiale care permit industriei să înceapă dezvoltarea sistemului tehnologic pentru bombardier.

Citeşte şi FOTO: Cum arată, în exterior şi interior, AVIOANELE din flota aeriană a COREEI DE NORD

Citeşte şi FOTO: Arsenalul militar al IRANULUI. Vezi ce submarine, tancuri, rachete şi avioane deţine!

Cu forma aripilor şi cu faptul că va fi invizibil pe radarele inamice, bombardierul subsonic PAK-DA este destinat să înlocuiască îmbătrânita flotă aeriană a Moscovei formată din 63 de bombardiere strategice Tu-95 şi 13 bombardiere strategice Tu-160, conform Business Insider.

Conform RIA Novosti, comandanţii Forţelor Aeriene ruseşti au declarat că aeronava va fi echipată cu un sistem electronic avansat şi va fi echipată cu rachete cu rază lungă de acţiune pe care vor putea fi montate focoase nucleare. În plus, bombardierul va putea transporta o gamă largă de rachete ghidate convenţionale de mare precizie.

Producţia noului avion va începe în 2020, iar primul bombardier PAK-DA va intra în serviciul Forţelor Aeriene ruseşti în 2025-2030.

Deşi puterea de atac a SUA se va baza pe bombardierele supersonice, PAK-DA nu va putea depăşi viteza sunetului, însă va crea, ulterior, posibilitatea dezvoltării unei noi generaţii de bombardiere în anii 2040 sau 2050.

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna aprilie:

2013/04/16//294115-coreea.jpg1. COREEA DE NORD, aşa cum nu ai mai văzut-o niciodată. Vezi câteva IMAGINI inedite!

   

 

2013/04/16//294116-animale.jpg2. FOTO: Spuneţi-le „ADIO”! Acestea sunt animalele pe care nu le veţi mai vedea niciodată

 

 

2013/04/16//294117-basescu.jpg3. FOTO. Traian Băsescu şi Elena Udrea, aşa cum nu i-ai văzut niciodată!

 

 

2013/04/16//294118-iaht.jpg4. FOTO. Abramovici a fost DETRONAT. Cum arată cel mai mare IAHT din lume, în valoare de 400 milioane de euro

  
  

 

2013/04/16//294119-titanic.jpg5. TITANICUL, abia pe locul 7! Vezi care au fost cele mai mari DEZASTRE maritime din istorie!

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă