23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO: 10 invenții vechi pe care oamenii chiar le considerau utile...

GALERIE FOTO: 10 invenții vechi pe care oamenii chiar le considerau utile (Partea I)

De-a lungul timpului, omenirea a trecut prin mii și mii de experimente, care mai de care mai reușite și care mai de care mai ciudate. Deși majoritatea dintre acestea au trecut testul timpului și sunt folosite până în ziua de astăzi, multe dintre ele par greu de conceput pentru omul actual.

Sfârșitul secolului al 19-lea și începutul secolului al 20-lea, au marcat startul unei revoluții în domeniul științific, iar tot mai mulți inventatori au început să caute diferite metode de a îmbunătăți viața de zi cu zi a societății.

Aceste invenții au putut fi vândute și chiar apreciate de o bună parte a consumatorilor, într-o perioadă în care omenirea își dorea în mod constant ceva nou, iar modul în care evolua tehnologia ne făcea să visăm la tot felul de lucruri care în mod concret, nu au nici cea mai mică întrebuințare reală.

"Izolatorul”, de Hugo Gernsback, o invenție gândită pentru cei care nu se pot concentra cu zgomot sau alte persoane în jurul lor. "Izolatorul”, era o invenție foarte populară în anul 1925, perioada în care a fost inventat, însă datorită lipsei oxigenului din această mască, invenția nu a rezistat foarte mult timp pe piață.

"Antrenorul de Mustață”, o invenție care promitea o nouă formă pentru mustață fiecărui bărbat, în funcție de preferințe și de modă.

"Prinzătorul de vaci, pentru oameni”. Având în vedere că la începutul industriei auto, mașinile circulau pe drumuri alături de vaci, pentru a preveni un eventual accident, exista un om situat în fața mașinii, pe acest "prinzător de vaci”, pentru a speria orice bovină care ar putea sări în fața automobilului.

Costume de baie din lemn erau prezentate ca fiind o alternativă viabilă la costumele de baie din in sau din pânze. Costumele de baie din lemn ofereau o siguranță în plus celor care nu știau să înoate bine, deoarece lemnul se umfla de la apă și ajuta oamenii să plutească mai ușor pe apă.

Cușca de fereastră pentru bebeluși, o invenție care economisea spațiu din casă și îi oferea bebelușului tău ocazia să vadă orașul de sus.

 Sursa Foto: Viral Nova

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă