18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO: 10 invenții vechi pe care oamenii chiar le considerau utile...

GALERIE FOTO: 10 invenții vechi pe care oamenii chiar le considerau utile (Partea II)

Invențiile ciudate cucereau lumea la sfârșitul secolului al 19-lea și până la mijlocul secolului al 20-lea, însă în ziua de azi, existența lor mai este consemnată doar de cărțile de istorie sau de revistele de specialitate.

Unele invenții erau atât de ciudate, încât nu și-au găsit locul pe piață nici în momentul lansării, iar altele, deși complet bizare, s-au bucurat de partea lor de popularitate, până când oamenii au realizat inutilitatea lor sau pur și simplu s-au speriat de efectele secundare ce au urmat.

Oamenii de știință care au creat aceste invenții ciudate, erau într-o continuă căutare de îmbunătățire a vieții de zi cu zi din societatea actuală și chiar din cea a viitorului, iar unii dintre ei erau pur și simplu niște șarlatani, care își doreau să profite de pe urma naivității consumatorului din acea perioadă.

Cu toate acestea, tot ceea ce a rămas în urma acestor invenții bizare, este o pagină amuzantă în istoria științei și a publicității, menite pentru a da o palmă viitorilor savanți care se vor gândi să inventeze lucruri fără scop.

"Cărămida de vin". Această bucată solidă de vin a fost inventată în perioada prohibiției din Statele Unite ale Americii și venea cu instrucțiuni clare pentru consumator pentru a ști ce nu are voie să facă, iar dacă instrucțiunile nu erau urmate ca la carte, bucata această de fructe se transforma în vin și devenea ilegală.

"Măsurător de durere pentru legume". O invenție gândită pentru a înțelege mai bine durerea prin care trec legumele. Evident, această invenție nu a funcționat.

 Perie de păr pentru bărbați chei. O invenție gândită pentru a oferi un masaj capilar bărbaților fără păr.

 "Suportul alternativ pentru copii". În acest mod, părinții puteau căra copilul pe stradă împreună, fără ca unul dintre ei să obosească prea mult și fără a fi nevoie de cărucior.

 "Radiații pentru testicule". Această invenție este probabil cea mai rea dintre toate, iradiand testiculele bărbaților dornici să fie mai potenți.

 Sursa Foto: Viral Nova

Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...
Ultima oră
Pe aceeași temă