10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO: Cele mai bizare contrucții din lume care sfidează gravitația

GALERIE FOTO: Cele mai bizare contrucții din lume care sfidează gravitația

Arhitecţii reuşesc de multe ori să ne surprindă cu proiectele lor îndrăzneţe, însă unele dintre ele reuşesc să ne taie respiraţia. Aşezate într-un echilibru, aparent, precar deasupra dealurilor, suspendate pe stâlpi sau cu fundaţii foarte înguste, aceste clădiri par gata să se prăbuşească la prima adiere de vânt, potrivit Mediafax.

Muzeul Timmelsjoch Experience Pass este situat într-o trecătoare montană la frontiera italo-austriacă, la o altitudine de 2509 metri. Uimitoarea construcţie găzduieşte un muzeu dedicate istoriei trecătorii. Edificiul a fost proiectat de arhitectul Italian Werner Tscholl pentru aniversarea a 50 de ani de la construcţia şoselei care leagă Austria de Italia.

​​Too High Teahouse a fost realizată de arhitectul japonez Terunobu Fujimori, care a folosit ca sursă de inspiraţie construcţiile tradiţionale japoneze destinate servirii ceaiului.

Blocul de locuinţe Wozoco, din Olanda, a fost proiectat de arhitecţii companiei MVRDV.

Fallingwater este, probabil, cea mai cunoscută construcţie a arhitectului American Frank Lloyd Wright şi dăsenzaţia că pluteşte deasupra unei cascade. Structura a impresionat atât de mult încât a apărut, în 1930, pe coperta revistei Times.

Clădirea Rohner Port, din Fussach, în Austria, a fost realizată de compania Baumschlager Eberle şi vrea să sugereze o pasăre care stă pe picioare subţiri. Sharp Centre, din Canada, a fost proiectată de arhitectul Will Aslop pentru Ontario College of Art and Design din Toronto.

Arhitectul Piet Blom se află în spatele acestor case bizare care pot fi admirate în Olanda, în oraşele Rotterdam şi Helmond. Partea superioară a caselor cubice are o înclinaţie de 45 de grade pentru a crea un efectameţitor. Muzeul Niteroi, din Brazilia, este una din clădirile emblematice ale oraşului Rio de Janeiro şi a fost proiectat de Oscar Niemeyer şi Bruno Cotarini, folosind ca sursă de inspiraţie o floare.

Stadionul Olimpic din Montreal este celebru pentru turnul său înclinat, cel mai înalt turn de acest fel dinlume (175 de metri). Roger Taillibert este numele arhitectului care se află la originea proiectului.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă