22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGoogle cucerește planeta cu ajutorul sateliților

Google cucerește planeta cu ajutorul sateliților

La momentul actual, două treimi din populația de pe această planetă nu are acces la internet. De aceea, Google dorește să schimbe acest lucru prin lansarea unei flote de 180 de sateliți în spațiu pentru a oferi acces web pentru cei 4,8 miliarde de oameni ce nu sunt încă online, potrivit unei surse apropiate companiei.

Gigantul cu sediul în California va cheltui mai mulde 1 miliard de dolari pe tehnologie, care va rivaliza eforturile celor de la Facebook de a conecta regiunile îndepărtate ale lumii.

Detaliile nu sunt clare momentan, dar cei de la Wall Street Journal au relatat faptul că, sateliții vor fi mici, dar de mare capacitate, și vor orbita Pământul la altitudini mai mici decât sateliții tradiționali.

Acest venture al celor de la Google este condus de Greg Wyler, fondator al O3b Networks, care construiește sateliți de comunicații, iar în funcție de designul final al rețelei, grupul poate dubla numărul de sateliți propuși inițial.

Mai mult, compania a lansat vara trecută Project Loon, un program pilot care testează accesul la Internet prin baloane cu aer cald alimentate cu energie solară.

Planul Google nu este singular, cei de la Facebook intenționează să lanseze un proiect similar, iar încercările celor două companii fac parte din inițiativa lor de a miza pe potențialii utilizatori din regiunile care nu au încă acces la Internet pentru a-și crește veniturile și profiturile.

Cei doi giganți din IT, au de depășit mutle obstacole de reglementare în acest domeniu, inclusiv coordonarea sateliților, astfel încât ei să nu interfereze cu alții.

Cele mai citite

Dacian Cioloș a declarat că nu are prea mari emoţii cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat, luni, la Ploiești, că nu are "prea mari emoții" cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European. El s-a...

Gheorghe Dincă, afirmații tulburătoare: “Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut!”

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal”, încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare....

Băncile, sancționate ca urmare a războiului din Ucraina. Reprezentanții lor spun că se confruntă cu provocări fără precedent

După ce americanii au anunțat că vor trece la sancționarea grupului austriac Raiffeisen, din cauza afacerilor extinse din Rusia, la câteva zile Rusia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă