22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialÎncă de la vârsta de cinci ani băieții au percepții nerealiste asupra...

Încă de la vârsta de cinci ani băieții au percepții nerealiste asupra corpului masculin

Un studiu efectuat de Universitatea Flinders care sugerează că băieții cred că trebuie să fie mai, puternici și musculoși pentru a fi bărbați. Cercetarea a scos la iveală faptul că băieții încă de la vârsta de cinci ani își formează percepții clare și nerealiste cu privire la felul în care ar trebui să arate un trup de bărbat, din cauza influențelor sociale precum internetul sau reclamele de pe site-urile de jocuri.

Bazat pe un studiu mai mare, de opt ani, care investiga construcția masculinității la băieți din stadiile incipiente ale copilăriei și până în adolescență, studiul a avut un focus grup pe bază de interviuri cu 33 de băieți cu vârste cuprinse între cinci și zece ani de la școala metropolitană Adelaide.

Profesorul de sport, sanatate si educație fizică de la Flinders, Murray Drummond, care a lucrat la studiu împreună cu profesoara de științe sociale, Dr Claire Drummond, a spus că s-a dezvoltat un trend pe toate categoriile de vârstă de a sublinia mărimea mușchilor și puterea ca cei mai buni termeni de comparație a cum ar trebui să arate un bărbat.

"Băieţii erau toţi foarte fermi în convingerea lor că toţi bărbaţii au muşchi", a spus profesorul Drummond, "Indiferent de vârstă, băieţii înţelegeau că nu sunt încă capabili să aibă un trup atât de musculos, ca al tatălui lui, cum a spus un băiat, dar există un sentiment de inevitabilitate cum că vor ajunge mari şi musculoşi prin simplul fapt că vor deveni bărbaţi."

Întrebat dacă este important să fii foarte musculos, un băiat a spus că da, deoarece aşa câştigi, astfel că pentru băieţi "muşch=forță=putere și dominanță." explică Drummond.

Cercetarea a descoperit și o focalizare proeminentă pe termenul de "abdomen cu pătrăţele" în relaţie cu estetica masculină, participanţii asociind muşchii abdominali cu un semn de putere şi ca fiind atractiv pentru sexul opus.

Totuşi nu există dovezi care să sugere că participanţii ar fi anxioşi în legătură cu corpurile lor sau geloşi pe bărbaţii care au muşchi, deoarece aceştia cred că într-o zi vor deveni şi ei musculoşi şi puternici.

Profesorul Drummond a spus că luând în considerare social media care influenţează felul în care băieţii şi fetele percep un corp ideal, şcolile ar trebui să dezvolte strategii care să minimizeze impactul imaginilor unor corpuri nerealiste. "Prea des școlile se axează doar pe ce înseamnă corpurile pentru fete, în ciuda dovezilor că imaginea corpoală și dreglările alimentare cresc în prevalență și la băieți."

Cele mai citite

Neil Lennon, instalat oficial la Rapid! Mesajul transmis suporterilor de Dan Șucu

La o zi de la victoria cu FCSB, Rapid a oficializat numirea nord-irlandezului Neil Lennon în funcția de antrenor principal. „Suntem încântaţi să anunţăm numirea...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Dacian Cioloș a declarat că nu are prea mari emoţii cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat, luni, la Ploiești, că nu are "prea mari emoții" cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European. El s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă