13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialINCREDIBIL: Intrebări pentru care cercetătorii nu au un răspuns

INCREDIBIL: Intrebări pentru care cercetătorii nu au un răspuns

Misterele ne însoţesc la orice pas. Deşi pentru unele întrebări şi fapte au fost găsite răspunsuri, pentru multe aspecte ale vieţii noastre şi mediului înconjurător, cercetătorii nu au găsit încă soluţii certe şi viabile. Iată câteva dintre ele.

De ce torc pisicile? Au fost vehiculate tot felul de variante, însă nici una dintre ele nu s-a concretizat. Nu există un organ special pe care felinele să-l folosească pentru a scoate acel sunet. Ceea ce ştim cu sigurantă este că torsul pisicii ne relaxează şi ne face mai fericiţi.

De ce girafele au gâtul lung? Un răspuns amuzant ar fi: pentru că au picioarele lungi. Insă cercetătorii nu au reuşit să ofere o explicaţie bazată pe fapte reale. O variantă speculată ar fi că e o trăsătură necesară reproducerii sau că hrănindu-se cu frunze, era nevoie de un gât lung pentru a ajunge la înălţimea copacilor. Pe cât de ilare, pe atât de departe de dovezile ştiinţifice.

De ce migrează păsările? Poate, mai bine zis, ştim de ce migrează insă cum reuşesc să facă acest lucru. Acest fapt rămâne unul dintre cele mai mari mistere ale lumii animalelor.

De ce femeile ajung la menopauză? Este o întrebare care încurcă multe minţi luminate. Menopauza sfidează orice lege a evoluţiei şi anume capacitatea unei specii de a se reproduce şi de a transmite genele mai departe. La femei, însă, în jurul vârstei de 45-50 de ani această capacitate încetează a mai funcţiona. La animale, de obicei, când acest lucru se întâmplă, membrii acelei specii mor în scurt timp. Există, totuşi, două excepţii: două specii de balene, care ajunse la o anumită vârstă nu se mai reproduc şi continuă să trăiască o perioadă îndelungată de timp.

Cum stocăm şi accesăm amintirile? Amintirile reprezintă una din cele mai perplexe mistere din anatomia umană. Singurul lucru sigur este că implică neuronii şi legăturile care se formează între ei. Părţile creierului interacţionează între ele când vedem ceva care ne activează o amintire. Şi cam atât. Restul rămâne un mister pentru ştiinţă. 

Sursa foto: listverse.com

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă