18.5 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialLa noapte e Luna Albastră. Cum ne influențează?

La noapte e Luna Albastră. Cum ne influențează?

Luna Albastră sperie lumea din timpuri străvechi. Cei care cred în astrologie spun şi astăzi că luna plină este periculoasă, pentru că accentuează laturile negative ale oamenilor şi-i împinge la sinucideri, crime şi tot felul de acte abominabile. Iar Luna Albastră are influenţe şi mai puternice pentru că este o lună plină mai specială. Potrivit astrologilor, toate zodiile sunt afectate şi oamenii devin mai îndrăzneţi şi mai necugetaţi.

Un astfel de fenomen se va petrece sâmbătă, 21 mai, de la ora 23,15, când Pământul se va afla între Soare şi Lună. Deşi se numeşte Lună Albastră, astrul selenar nu are de fapt această culoare. Există, totuşi, posibilitatea ca de pe Pământ luna să pară albastră uneori, pentru că lumina care ne permite s-o observăm trece prin zone cu particulele de praf de această culoare.

Potrivit Space.com, există mai multe definiţii ale Lunii Albastre. De obicei se numeşte Lună Albastră a doua lună plină care apare într-o lună calendaristică. O altă definiţie spune că fenomenul reprezintă a treia lună plină dintr-un anotimp.

Sâmbătă, 21 mai, Luna Albastră se va produce în apropiere de planeta Marte, ceea ce va face mult mai vizibilă culoarea roşie a acestui din urmă astru.

Luna Albastră apare foarte rar de două ori în acelaşi an calendaristic, spun specialiştii. Două Luni Albastre au mai putut fi observate în 1999, iar următorul astfel de eveniment va avea loc în 2018, în 21 martie, respectiv 2 ianuarie.

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Ciolacu, despre creşterile de preţ: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea şi sunt vândute la acelaşi preţ ca înainte...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă