12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialNoua Zeelandă vrea să extermine mai multe animale DĂUNĂTOARE până în anul...

Noua Zeelandă vrea să extermine mai multe animale DĂUNĂTOARE până în anul 2050

Noua Zeelandă a anunțat un proiect de exterminare a mai mai multor specii dăunătoare de pe teritoriul țării până în anul 2050, informează ziarul britanic The Guardian.

Animalele care trebuie lichidate sunt șobolanii, herminelor și oposumii. Dacă va reuși, acest proiect va constitui o premieră mondială.
  
Guvernul Noii Zeelande afirmă că aceste specii, care au fost aduse de europeni, ucid anual 25 de milioane de păsări indigene, inclusiv Kiwi – specie din care au rămas mai puțin de 70.000 de exemplare. 
  
 Costul estimat pentru acest program este de 1,76 miliarde lire sterline pe an. 
  
 "Ambiția noastră este că până în 2050 orice regiune a Noii Zeelande să fie complet liberă de șobolani, hermine și oposumi", a spus premierul John Key.  
  
Profesorul Mick Clout a explicat că provocarea cea mai mare o vor reprezenta șobolanii și șoarecii din zonele urbane.

În schimb exterminarea oposumului va fi mai ușoară, deoarece se înmulțește doar o data pe an și există deja metode eficiente de control asupra populațiilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă