16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialOameni de știință de top susțin țigările electronice ca alternativă la fumatul...

Oameni de știință de top susțin țigările electronice ca alternativă la fumatul tradițional

Chiar dacă riscurile pentru sănătatea umană ale utilizării țigărilor electronice nu sunt bine cunoscute, mulți oameni de știință consideră că acestea sunt mult mici decât efectele nocive ale fumatului tradițonal. 53 de savanți de top au semnat o scrisoare prin care cer, potrivit Reuters, Organizației Mondiale a Sănătății să nu aprobe clasificarea țigărilor electronice ca produse din tutun.

Agenția, care aparține de ONU, lucrează la un document care să descrie poziția ei față de țigările electronice, iar informațiile care au ajuns până acum la ziariști arată că oficialii vor recomanda aceleași restricții ca în cazul țigărilor clasice. Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății sunt obligatorii pentru cele 178 de țări care au semnat convenția privind lupta împotriva fumatului, motiv pentru care decizia este așteptată cu emoție atât de oamenii de știință amintiți, dar mai ales de producătorii de tutun care văd în țigările electronice o șansă de a-și reprofila afacerile perturbate de campaniile globale anti-fumat.

Savanții care au semnat scrisoarea trimisă OMS spun că răspândirea țigărilor electronice nu ar trebui descurajată pentru că, datorită lor, fumătorii pot renunța la țigările clasice, mult mai periculoase pentru sănătate.

Imagine: Michael Dorausch / Flickr

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă