Cercetătorii australieni au descoperit un nou remediu pentru mahmureală: sucul de pere asiatice.
Oamenii de știință de la Institutul Național de Cercetare din Australia au constatat în cadrul unui studiu că persoanele care au băut un pahar de suc de pere asiatice înainte de a consuma alcool nu s-au trezit a doua zi cu dureri de cap sau greață, potrivit harpersbazaar.com.
Ce efecte are sucul de pere
Cel mai important efect al sucului de pere este îmbunătățirea capacității de concentrare a subiecților. Astfel, dacă în mod normal după consumul excesiv de alcool oamenii au probleme de concentrare, sucul de pere elimină acest efect negativ al băuturii. Totodată, sucul are și efect anti-inflamator, așa că durerea de cap, resimțită de obicei după un consum mare de alcool, este mult mai mică sau dispare complet.
Coordonatorul studiului, Manny Noakes, a explicat că pere conțin niște enzime care sunt necesare pentru a accelera metabolizarea alcoolului și totodată pentru a inhiba absorbția alcoolului în organism.
Sucul funcționează, doar dacă este băut înainte
Este important de reținut că efectele pozitive ale sucului de pere se manifestă doar dacă este băut înainte de a consuma alcool, nu după.
Studiul nu a fost finalizat încă, însă confirmă rezultatele unui studiu similar din 2013, realizat tot cu pere asiatice. Cercetătorii încă nu au descoperit dacă și alte soiuri de pere au același efect.
Totodată, oamenii de știință vor să afle și dacă efectele sunt aceleași dacă în loc să bei suc de pere, mănânci pur și simplu fructele.