25.8 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialOamenii de știință au descoperit un nou remediu împotriva mahmurelii

Oamenii de știință au descoperit un nou remediu împotriva mahmurelii

Cercetătorii australieni au descoperit un nou remediu pentru mahmureală: sucul de pere asiatice. 

Oamenii de știință de la Institutul Național de Cercetare din Australia au constatat în cadrul unui studiu că persoanele care au băut un pahar de suc de pere asiatice înainte de a consuma alcool nu s-au trezit a doua zi cu dureri de cap sau greață, potrivit harpersbazaar.com

Ce efecte are sucul de pere

Cel mai important efect al sucului de pere este îmbunătățirea capacității de concentrare a subiecților. Astfel, dacă în mod normal după consumul excesiv de alcool oamenii au probleme de concentrare, sucul de pere elimină acest efect negativ al băuturii. Totodată, sucul are și efect anti-inflamator, așa că durerea de cap, resimțită de obicei după un consum mare de alcool, este mult mai mică sau dispare complet.

Coordonatorul studiului, Manny Noakes, a explicat că pere conțin niște enzime care sunt necesare pentru a accelera metabolizarea alcoolului și totodată pentru a inhiba absorbția alcoolului în organism.

Sucul funcționează, doar dacă este băut înainte

Este important de reținut că efectele pozitive ale sucului de pere se manifestă doar dacă este băut înainte de a consuma alcool, nu după.

Studiul nu a fost finalizat încă, însă confirmă rezultatele unui studiu similar din 2013, realizat tot cu pere asiatice. Cercetătorii încă nu au descoperit dacă și alte soiuri de pere au același efect.

Totodată, oamenii de știință vor să afle și dacă efectele sunt aceleași dacă în loc să bei suc de pere, mănânci pur și simplu fructele.

Cele mai citite

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...

Hamas atacă Tel Aviv. Cel puțin opt rachete au fost lansate din zona Rafah

Hamas afirmă că a lansat un „mare” atac cu rachete asupra Tel Aviv, dar nimeni nu a fost rănit, anunță Israel. Cel puțin opt rachete...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă