17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialPremii în Olanda pentru aplicații create de informaticienii clujeni

Premii în Olanda pentru aplicații create de informaticienii clujeni

Prestigioasa revistă olandeză Computable, care este platforma de informare pentru specialiștii din industria IT&C din Olanda, a acordat două distincții unor aplicații create de informaticienii clujeni. Revista olandeză premiază în fiecare an cele mai inovative și creative aplicații informatice. Informaticienii clujeni fac parte din echipa companiei Yonder, care, la rândul ei, are capital olandez, iar aplicațiile premiate au fost dezvoltate în principal la Cluj.

”Este vorba despre Lars, o aplicație dedicată educației, și Quli, dedicată sănătății, care au câștigat categoriile la care au fost nominalizate – Proiectul anului în educație și respectiv Proiectul anului în sănătate.

Lars a apărut ca răspuns la o nevoie reală – Lars este numele real al unui băiețel olandez, care are sindrom Down și care merge la o școală specială. În mod normal, Lars merge la școală într-un autobuz special, dar de multe ori părinții îl duc și îl iau de la școală ei înșiși.

Aplicația face posibilă interacțiunea între părinții copiilor aflați în aceeași situație, astfel încât părinții să poată transporta la școală și apoi acasă mai mulți copii, pe care să îi ia de pe traseu. O aplicație care crește eficiența, autosustenabilitatea și implicarea cetățenilor în rezolvarea propriilor probleme”, spun reprezentanții companiei olandeze.

Cea de-a doua aplicație premiată a fost realizată pentru o companie olandeză de produse software.

”Este o prescurtare de la «Quality of Life», iar programul este destinat pacienților cu probleme de sănătate sau nevoi speciale, dar și celor care vor să își monitorizeze starea de sănătate.

Utilizatorul are aici la îndemână, online, o fișă medicală accesibilă oricând și poate crea o «rețea» de familie, prieteni și medici cu care să împărtășească informațiile privitoare la propria sănătate, cu accent pe păstrarea intimității sale.

Quli îi ajută pe pacienți, în special pe cei cu nevoi speciale, de exemplu autism, să aibă o viață cât mai independentă și să prevină bolile printr-un stil de viață sănătos, crescând calitatea vieții și reducând și presiunea pusă pe sistemul de asigurări de sănătate”, mai spun reprezentanții firmei cu capital olandez.

Ce reprezintă Computable Awards

Computable Awards este cea mai prestigioasă competiție de specialitate din Olanda și răsplătește proiectele inovatoare și sustenabile. Acordate de cea mai mare revistă de IT, Computable, premiile sunt decise pe baza voturilor unui juriu format din specialiști, alături de un vot public.

„Suntem mândri că am fost implicați practic în aceste succese, prin faptul că dezvoltarea aplicațiilor a fost realizată de noi, de colegii noștri din Iași și Cluj. Ambele proiecte au fost remarcate pentru creativitate, inovație și impact – elemente definitorii ale muncii noastre și, iată, există și premii care o dovedesc”, a declarat Daniel Lar, director în cadrul Yonder România.

Cele mai citite

Guvernul va decide cum beneficiarii Programului Anghel Saligny ar putea depune documentele pentru finanțare și după iunie 2024

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii Programului Anghel Saligny vor putea depune documentele în...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă