6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia a lansat cu succes o capsulă cargou spre Stația Spațială Internațională

Rusia a lansat cu succes o capsulă cargou spre Stația Spațială Internațională

Rusia a lansat cu succes, joi seară, o capsulă cargou pentru aprovizionarea Stației Spațiale Internaționale (ISS), demonstrând că și-a revenit după o serie de misiuni eșuate care i-au umbrit programul spațial, conform AFP, citată de Agerpres. 

Capsula Progress M-29M a fost lansată cu o rachetă portantă Soiuz la ora 16:49 GMT de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, transportând 2,3 tone de alimente, echipamente științifice și reactivi pentru experimente destinate echipajului de pe avanpostul orbital, conform unui comunicat al Agenției spațiale ruse Roscosmos. 

Rusia a fost nevoită să-și oprească lansările în spațiu timp de aproape trei luni după ce o altă capsulă cargou Progress (fără echipaj uman) s-a prăbușit la sfârșitul lunii aprilie a acestui an. Această capsulă nu a putut fi plasată pe orbita corespunzătoare, echipa rusă de monitorizare a misiunii a pierdut contactul și capsula a ars complet la reintrarea în atmosferă. Acest eșec a fost pus de Rusia pe seama unei defecțiuni tehnice apărute la racheta portantă Soiuz.

Lansările cu echipaj uman de la Baikonur au fost reluate în cele din urmă în luna iulie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă