9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCâți bani dă Rusia pentru conservarea trupului lui Lenin

Câți bani dă Rusia pentru conservarea trupului lui Lenin

Guvernul rus a anunţat că va cheltui, în acest an, 200.000 de dolari, pentru conservarea corpului îmbălsămat al lui Vladimir Lenin, scrie BBC.

Banii vor fi folosiți pentru a păstra trupul fostului lider într-o stare cât mai apropiată de cea naturală, se precizează pe pagina de Internet a Agenţiei ruse de Achiziţii de Stat. Potrivit acestei agenţii, lucrarea este de natură „biomedicală” şi a fost găsit deja un furnizor pentru acest serviciu.

Corpul lui Lenin a fost expus pentru prima oară în public, în Piaţa Roşie din Moscova, în 1924, iar de atunci toate operațiunile de conservare a cadavrului au fost efectuate de un laborator local, care astăzi se numeşte Centrul rus de cercetare a tehnologiei biomedicale.

În anii post-sovietici, au existat numeroase solicitări de ardere a trupului lui Lenin. Dintr-un sondaj recent, la care au participat peste 8.000 de ruşi, a reieşit că 62 la sută dintre ei sunt de părere că fostul lider comunist ar trebui îngropat cum se cuvine, deşi această idee a fost respinsă până acum de Kremlin.

Informaţia despre costurile de întreţinere a corpului lui Vladimir Lenin nu a fost prea bine primită. Pe site-ul revistei Komsomolskaya Pravda, unii cititori se plâng de costurile prea mari ale păstrării acestei „mumii”, în timp ce alţii susţin că Lenin însuşi s-ar fi opus ideii de a fi tratat ca un „idol”. Un internaut sarcastic a scris chiar că aripa comunistă speră să-l poată clona pe liderul bolşevic, dacă va reuşi vreodată să ajungă la putere.

Vladimir Ilici Lenin, care a trăit între 1970 şi 1924, a fost teoretician al comunismului şi lider al revoluţiei bolşevice din Rusia, din octombrie 1917.

Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă