15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialStudenții olandezi au proiectat un tren ultrarapid, care se va construi cu...

Studenții olandezi au proiectat un tren ultrarapid, care se va construi cu tehnologie SPAȚIALĂ

Studenţi olandezi au finalizat prototipul 'Delft Hyperloop', proiect futurist al unui tren de foarte mare viteză, informează AFP citată de Agerpres.

Proiectul va fi prezentat de studenți în această vară în California în cadrul unui concurs mondial, a anunţat Universitatea tehnică din Delft (vestul Olandei).

Conceptul de Hyperloop (super-buclă) a fost lansat în anul 2013 de miliardarul american Elon Musk pentru transportarea pasagerilor cu viteză foarte mare, de până la 1200 de kilometri pe oră, în capsule care se deplasează printr-un tub de joasă presiune. 

Pentru a dezvolta ideea în întreaga lume, Elon Musk a lansat un concurs internaţional în urmă cu un an. Câştigătorul finalei, în care se întrec 28 de echipe din întreaga lume, va fi responsabil de dezvoltarea viitoare a sistemului Hyperloop pretutindeni în lume. 

Prototipul olandez ar urma să atingă viteza de 400 de kilometri pe oră pe parcursul testului printr-un tub de 1,8 metri diametru şi 1,5 kilometri lungime şi a fost construit aproape de birourile companiei SpaceX din Hawthorne (California). 

Echipat cu magneţi pentru stabilizarea şi frânarea aparatului, 'Deft Hyperloop' a fost dezvoltat de studenţi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani specializaţi în arhitectură, inginerie mecanică şi management. 

Primul test public al unui sistem de propulsie care va face să funcţioneze proiectul 'Hyperloop' a fost realizat în luna mai într-o zonă deşertică din apropiere de Las Vegas, în vestul Statelor Unite ale Americii, 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă