11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialSTUDIU: Consumul de cacao ar putea împiedica evoluţia maladiei Alzheimer

STUDIU: Consumul de cacao ar putea împiedica evoluţia maladiei Alzheimer

O ceaşcă de cacao consumată în fiecare seară, înainte de culcare, ar putea opri evoluţia maladiei Alzheimer şi a altor boli degenerative ale creierului, se arată într-un nou studiu realizat de cercetătorii americani de la Mount Sinai Hospital din New York, scrie de DailyMail preluat de Mediafax.

Testele au arătat că un anumit tip de cacao împiedică grupurile de proteine dăunătoare să se depună pe creier şi să deterioreze celulele nervoase. Soiul de cacao numit "Lavado" este bogat în polifenoli – antioxidanţi care se găsesc şi în fructe şi legume, despre care studii anterioare au arătat că previn dezvoltarea bolilor degenerative ale creierului.

De asemenea, echipa de cercetători a testat alte soiuri de cacao, însă "Lavado", care conţine cel mai mare nivel de polifenoli, a reieşit a fi cel mai eficient pentru a combate acumularea de proteine dăunătoare.

Cele mai citite

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...
Ultima oră
Pe aceeași temă