15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialChinezii au descoperit o utilizare inedită pentru scrumul de ţigară

Chinezii au descoperit o utilizare inedită pentru scrumul de ţigară

Cercetătorii chinezi au descoperit o metodă prin care scrumul de ţigară ar putea fi folosit pentru purificarea apei contaminate cu arsenic, relatează Mediafax.

În prezent, arsenicul, care este extrem de toxic, poate fi extras din apă folosind metode foarte sofisticate de tratare a apei, dar în multe zone de pe glob, filtrarea este prea scumpă şi complicată, iar mulţi oameni folosesc apă contaminată, cu riscuri uriaşe pentru sănătate.

Cercetătorii chinezi au amestecat scrumul de ţigară cu oxid de aluminiu. Pentru că are o consistenţă poroasă, cercetătorii s-au gândit că cenuşa ar putea fi mai eficientă în ceea ce priveşte filtrarea arsenicului, faţă de alte soluţii testate anterior, cum ar fi utlizarea cojilor de banane.

Când au testat materialul, cercetătorii au descoperit că scrumul amestecat cu oxid de aluminiu a filtrat 96% din arsenicul din apă, reducând nivelul substranţei toxice sub limita maximă acceptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Apa poate fi contaminată cu arsenic din cauze naturale, dar mai ales din cauze industriale, multe ţări, precum Chile, China, Mexic şi Ungaria, având probleme în ceea ce priveşte calitatea apei potabile.

Arsenicul duce la depigmentări ale pielii, dureri de stomac, paralizie parţială şi o întreagă serie de alte probleme de sănătate.

Deşi tehnologia pentru purificarea apei există, aceasta este scumpă şi nu este practică pentru zonele rurale şi ţările în curs de dezvoltare.

Cercetătorii cred că, având în vedere că scrumul de ţigară ar putea fi colectat uşor în orice ţară de pe glob din locurile publice unde fumatul este permis, acesta ar putea fi o soluţie ieftină pentru rezolvarea unei probleme de sănătate publică foarte serioase, cum este contaminarea apei potabile cu arsenic.

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă