21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Biohackerii din California au inventat picăturile care te ajută să vezi...

VIDEO: Biohackerii din California au inventat picăturile care te ajută să vezi în intuneric

O echipă de cercetători autointitulați “Biohackeri” au descoperit o metodă prin care oamenii pot deveni mutanți și pot să vadă ca și ziua în întuneric complet. Savanţii au făcut un experiment și i-au indus unui voluntar abilitatea de a vedea la o distanţă de peste 50 de metri, în întuneric total, pentru mai multe ore, informează Mediafax.

După ce i-au injectat în ochi o soluţie, voluntarul a putut să distingă oameni alergând printre copaci, în condiţii de întuneric, pe întreaga durată a experimentului, în timp ce alţi voluntari, care primiseră doar picături au reuşit aceeaşi performanţă în doar o treime dintre cazuri.

Cercetătorii au folosit o soluţie a unei substanţe numite Chlorin e6 (Ce6), care se găseşte în organismul unor specii de peşti care trăiesc la mare adâncime şi care are proprietăţi de amplificare a luminii, dar este utilizată şi în cercetarea pentru tratamente împotriva cancerului.

După ce au combinat Ce6 cu insulină şi o soluţie salină, echipa de savanţi a obţinut o soluţie care poate creşte acuitatea vizuală în condiţii de lumină foarte slabă. “Riscul ca substanţele toxice să fie absorbite prin piele fac din această soluţie un lucru ce trebuie manipulat cu multă grijă”, au avertizat biohackerii în articolul lor.

Astfel, nu este deloc recomandat ca oamenii să încerce să efectueze această procedură singuri, acasă. În plus, medicii consultaţi au avertizat că procedura nu este una medicală, nu este testată şi nu are aprobare pentru a fi folosită, pentru că nu se cunosc efectele adverse şi pe termen lung.

În cadrul experimentului echipei din California, lichidul a fost picurat în sacii conjuctivali ai ochilor unuia dintre cercetători, Gabriel Licina, iar de acolo soluţia a ajuns la retină. “Soluţia Ce6 a fost picurată cu o micropipetă în trei doze de 50 de microlitri”, potrivit cercetătorilor. La început, soluţia a facut ca ochii lui Licina să se înnegrească, înainte de a fi absorbită în câteva secunde şi ochii să revină la culoarea naturală. “Am văzut rapid o ceaţă verzui-neagră, iar apoi s-a dizolvat”, a descris Micina ceea ce a vazut când a efectuat experimentul.

Totuşi, pentru a “reduce potenţialul de expunere la lumină foarte puternică”, Gabriel Licina a primit lentile de contact negre. În decurs de o oră, vederea sa s-a îmbunătătţit în mod simţitor în condiţii de lumină slabă. Pentru a testa efectele soluţiei asupra vederii, Licina şi alte patru persoane “de control” care nu primiseră substanţa au fost duşi într-o zonă întunecată.

Voluntarii au fost rugaţi să identifice, în întuneric, o serie de simboluri, fie în mişcare, fie stând pe loc, şi să depisteze oamenii care se mişcau într-un pâlc de pădure.

În lume se cunoaște un singur caz în China de un copil născut cu o anumită mutație care-i permite să vadă în întuneric precum ziua.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă