20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Cercetătorii au descoperit muzica perfectă pentru pisici

VIDEO: Cercetătorii au descoperit muzica perfectă pentru pisici

Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au descoperit că muzica are efect terapeutic și la pisici, nu doar la oameni, potrivit site-ului sciencealert.com. 

Practic, oamenii de știință de la Universitatea din Wisconsin, Madison și de la Universitatea din Maryland au demonstrat că și pisicile iubesc muzica și aceasta are un efect terapeutic asupra lor. La majoritatea speciilor de feline, muzica a ajutat la calmare pisicilor. 

Dacă oamenii reacționează la sunetele pe care le asociază cu emoții, ritmuri de tobe, acorduri de chitară, pisicile au reacționat la melodii în care cercetătorii au amestecat diferite inflexiuni de tempo-uri de stoarcere și alăptare.

Mai mult decât atât, s-a constatat că pisicile n-au avut nicio reacție la muzică, indiferent că au ascultat partituri de muzică clasică, piese de pian sau vioară, muzică hip-hop.

În schimb, când li s-a pus muzică de pisici, felinele veneau foarte aproape de difuzoare, își frecau blana de boxe sau torceau instant. În plus, dacă înainte erau agitate și încordate, la auzul muzicii se relaxau și încercau toate să adoarmă.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă