11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Insectele robot ne vor fura mostre de ADN, susține un cercetător...

VIDEO: Insectele robot ne vor fura mostre de ADN, susține un cercetător de la Havard

La Forumul Economic Mondial de la Davos, mai mulți cercetători și profesori din cadrul Universității Harvard au tras un semnal de alarmă asupra pericolului pierderii totale a intimității oamenilor în viitorul apropiat, din cauza insectelor robot și a dezvoltării nanotehnologiei, potrivit dailymail.co.uk.

Unul dintre cercetători a declarat că deține informații potrivit cărora agenţilor de contraspionaj li s-a cerut deja să colecteze date genetice despre liderii străini, pentru a fi aflate informaţii despre bolile la care sunt predispuşi şi despre speranţa lor de viaţă cu ajutorul unor drone de mici dimensiuni.

Nanotehnologie este un termen colectiv pentru dezvoltăriile tehnologice la scară nanometrică. În sens larg, nanotehnologia reprezintă orice tehnologie al cărei rezultat finit e de ordin nanometric: particule fine, sinteză chimică, microlitografie avansată, sau telecomunicații.

Într-un sens restrâns, nanotehnologia reprezintă orice tehnologie ce se bazează pe abilitatea de a construi structuri complexe respectând specificații la nivel atomic folosindu-se de sinteza mecanică. Structurile nanometrice nu numai că sunt foarte mici, ajungându-se chiar până la scara atomică, dar ele posedă unele proprietăți total deosebite și neașteptate, în comparație cu aceeași substanță luată la nivel macroscopic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă