14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: O nouă soluție eco pentru împădurire

VIDEO: O nouă soluție eco pentru împădurire

Împădurirea unor zone ar putea deveni mai simplă cu ajutorul unui pahar de cafea care conține semințe de plante în pereții săi, conform publicației Huffington Post, care a postat un clip pe contul său de YouTube.

Directorul companiei „Redu.Refolosește. Crește”, Alex Hengie, a inventat un pahar de cafea dintr-un material biodegradabil, care poate fi plantat în zone despădurite sau distruse de incendii. Ideea i-a venit când a observat o mare grămadă de gunoi pe marginea drumului.

„M-am gândit cum ar fi ca fiecare dintre gunoaiele astea să fie o plantă”, a mărturisit el.

Paharul este conceput astfel încât în pereții lui pot fi puse diverse tipuri de semințe – de la flori și până la copaci. Întrucât este făcut dintr-un material care permite biodegradarea într-un interval de până la 180 de zile, odată plantat în pământ, semințele se pot dezvolta.

„Pe măsură ce societatea continuă să consume, să crească și să se dezvolte, ariile naturale se împuținază. Astfel, invenția mea urmărește să reducă gunoaiele, dar și să atragă oamenii înapoi spre mediul natural în care trăiesc”, mai spune Henige.

Anual, americanii aruncă aproximativ 146 miliarde de pahare de cafea. Un pahar tradițional se descompune între cinci și 50 de ani, în timp ce paharul care poate fi plantat se descompune într-o perioadă de 90 până la 180 de zile. 

 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă