14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialViitorul ţigărilor, sub semnul inovaţiei

Viitorul ţigărilor, sub semnul inovaţiei

Viitorul ţigărilor este pus la încercare de un număr tot mai mare de legi care interzic fumatul în locurile publice, de avertismente din ce în ce mai şocante pe pachetele de ţigări şi, de asemenea, de multe interdicţii de promovare a tutunului prin reclame.

Industria tutunului este în căutare de soluţii inovative pentru a răspunde la aceste provocări şi pentru a stimula brandurile să continue producţia de ţigări.

Inovaţia şi dezvoltarea de noi produse au constituit dintotdeauna modalităţile prin care companiile au stimulat extinderea brandurilor de ţigări, au fidelizat clienţii existenţi şi au atras alţii noi.  Cu toate acestea, restricţiile de comercializare din industria tutunului au impus o relaţie mai directă între inovaţie şi vânzări. În condiţiile în care reclamele la ţigări au fost interzise sau restricţionate, inovaţia a rămas singura alternativă prin care companiile îşi pot îmbunătăţi vânzările.

Capsule cu arome

Inovarea în domeniu se axează în prezent pe tehnologia capsulei cu arome din ţigări şi pe îmbunătăţirea ambalajului pentru a oferi  mai multă prospeţime. Ţigările cu capsule de diferite arome permit fumătorilor să schimbe gustul ţigării prin spargerea unei capsule mici cu aromă (de obicei de mentă) plasată în filtru. Majoritatea brandurilor mari au introdus deja cu succes capsulele cu arome, iar inovaţia a fost extinsă şi la ţigările electronice, care pot avea diferite gusturi, de la lămâie şi până la portocală.

Un alt producător de ţigări a lansat inovaţia Reloc, adică un pachet de ţigări care poate fi resigilat după fiecare utilizare, după modelul pachetelor de serveţele umede.

Tigări cu stil şi fără fum

Pe lângă gust şi ambalaj, stilul are un rol important în realizarea unei ţigări de calitate. În ultimii cinci ani, ţigările slim şi superslim (foarte subţiri) au devenit un trend mondial, în special în rândul femeilor fumătoare, dar nu numai. Unii producători de ţigări au încercat să îmbine stilul cu tehnologia pentru a crea ţigările cu un miros mai puţin puternic. Aceste ţigări dispun de tehnologia „D-spec” care presupune folosirea unui strat dublu de hârtie pentru înfăşurarea tutunului şi de arome pentru a reduce fumul de la ţigări.

În condiţiile în care fumatul este din ce în ce mai blamat în locurile publice, producătorii de ţigări încearcă să dezvolte produse fără fum şi de aceea se interesează din ce în ce mai mult de snus sau tutunul de supt. Mulţi dintre fumătorii din Suedia preferă să folosească pliculeţe mici de tutun care se infuzează în gură şi transmit nicotina în sânge decât ţigările clasice.

Ţigara cu acumulator

Investiţiile în dezvoltarea de produse cu riscuri mai mici pentru sănătatea consumatorilor reprezintă o altă direcţie importantă pentru viitorul ţigărilor. Aceste produse includ ţigările electronice, care oferă fumătorului o doză mai mică de nicotină fără să implice arderea tutunului. „Ţigara electronică este un instrument care vă va ajuta să vă lăsaţi de fumat sau vă va permite să fumaţi sănătos”, susţine o reclamă pentru o ţigară electronică. Ţigara electronică este un dispozitiv electronic complet automat, care funcţionează cu ajutorul unui acumulator. În loc de fumul nociv rezultat în urma arderii unei ţigări obişnuite, aceasta emite aburi încărcaţi cu nicotină.

Specialiştii consideră că viitorul industriei de tutun este folosirea tehnologiei pentru dezvoltarea de produse cu riscuri mai mici pentru sănătate. Produsele cu tutun din viitor vor păstra probabil doar imaginea iconică a ţigării.  Text Box:  

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă