13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVinul roșu și ciocolata nu sunt atât de sănătoase pe cât s-a...

Vinul roșu și ciocolata nu sunt atât de sănătoase pe cât s-a crezut

Longevitatea, prevenirea bolilor inflamatorii și a cancerului sunt câteva dintre beneficiile pe care resveratrol, substanță prezentă, printre altele, în vin și ciocolată, se credea că le are. O cercetare recentă, de la Johns Hopkins University School of Medicine din Baltimore, Statele Unite, pune la îndoială credința, deja larg răspândită, că vinul și ciocolata sunt bune pentru sănătate datorită acestei substanțe, arată Reuters.

Cercetătorii nu neagă că aceste alimente pot face parte dintr-o dietă echilibrată, dar afirmă că este prea scăzută cantitatea de resveratrol din alimentația oamenilor ca să aibă vreun efect asupra sănătății acestora.

Ipoteza conform căreia resveratrol este o substanță a „tinereții fără bătrânețe” a fost susținută, anterior, de un studiu realizat la Universitatea din Connecticut, dar cercetarea respectivă s-a aflat, acum doi ani, în mijlocul unui scandal academic, dupa ce s-a descoperit că autorii ei au falsificat rezultatele obținute.

Imagine: Rob & Dani / Flickr

 

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului din Stockholm. Poliţia suedeză a reţinut mai multe persoane

Poliţia suedeză a reţinut mai multe persoane şi a izolat o zonă importantă din Stockholm după ce o patrulă a auzit presupuse focuri de...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă