13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial10 sfaturi pentru a slăbi fără dietă

10 sfaturi pentru a slăbi fără dietă

Cele mai multe sfaturi privind pierderea greutăţii se referă la ce să mănânci şi ce să elimini din meniul zilnic. Însă mai multe studii recente au demonstrat că anumite schimbări foarte mici privind stilul de viaţă pot fi foarte eficiente, ducând la pierderea în greutate fără a renunţa la mâncarea preferată, relatează Daily Mail.

Principalul autor al studiului, Laurette Dube, de la Universitatea McGill din Canada, a declarat pentru Jurnalul American de Nutriţie Clinică: „Dacă asocierea dintre emoţiile pozitive şi mâncarea sănătoasă este construită acasă, atunci mediul înconjurător poate aminti de această asociere şi îi poate motiva pe oameni să aleagă alimentele sănătoase şi să se bucure de ele”.

Românialiberă.ro îţi prezintă 10 ponturi pentru a slăbi fără să urmezi un regim alimentar, aşa cum au fost prezentate şi de publicaţia britanică Daily Mail:

1. Foloseşte o farfurie mai mică

Un grup de cercetători de la Universitatea Cornell a descoperit că persoanele care au mâncat dintr-o farfurie mare au avut senzaţia că li s-a oferit mai puţin decât o porţie de mărime medie, prin urmare au mâncat mai mult. Când subiecţii au mâncat dintr-o farfurie mai mică, au avut senzaţia că li s-a oferit mai multă mâncare.

2. Foloseşte o furculiţă mai mare

Un studiu italian a demonstrat că persoanele care folosesc furculiţe mici au senzaţia că nu mănâncă îndeajuns din cauza faptului că nu pot lua multă hrană cu furculiţa, prin urmare au tendinţa de a mânca mai mult pentru a “recupera”.

3. Mănâncă alături de bărbaţi

…dacă eşti femeie. Conform unor psihologi, femeile mănâncă mai puţin dacă sunt bărbaţi în apropiere. O explicaţie posibilă oferită de psihologul Meredith Young este că „porţiile mici de mâncare subliniază atractivitatea femeilor”.

4. Citeşte ce scrie pe etichete

Conform unei cercetări, cei care citesc informaţiile nutriţionale de pe ambalaje cunsumă cu 5% mai puţină hrană decât cei care nu sunt interesaţi de acest aspect.

5. Bea apă înainte de mâncare

Un studiu de 12 săptămâni privind 48 de persoane care ţineau o cură de slăbire a arătat că cele care au băut două pahare cu apă înainte de mâncare au slăbit cu 2 kg mai mult decât celelalte.

6. Evită lumina în timpul nopţii

Asta include şi programele TV sau folosirea computerului. Un studiu efectuat asupra şoarecilor de laborator a demonstrat că cei care au fost expuşi la lumină pe timpul nopţii au acumulat cu 50% mai multă grăsime decât cei care au fost ţinuţi în întuneric.

7. Ascunde ameninţările nesănătoase

Şi ţine la vedere alimentele sănătoase. S-a demonstrat faptul că cei care lucrează la birou consumă mult mai puţină ciocolată dacă aceasta a fost mutată de pe biroul lor în cealaltă parte a încăperii.

8. Fii atent la prieteni

Copiii mănâncă mai mult cu un prieten decât cu străinii, iar acest lucru este valabil şi în cazul adulţilor.

9. Fii atent la prietenii slabi care mănâncă mult

Un studiu a demonstrat că persoanele care s-au uitat la un film au mâncat mai mult dacă erau acompaniate de o persoană slabă care mânca mult decât dacă erau acompaniate de o persoană supraponderală care mânca mult.

10. Evită reclamele pentru exerciţii

Un studiu de la Universitatea din Illinois, SUA, a demonstrat că participanţii cărora li s-au prezentat imagini care încurajează exerciţiile fizice au mâncat mai mult decât cele care nu au fost expuse la astfel de imagini.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă