17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial5 beneficii ale ananasului

5 beneficii ale ananasului

Ananasul este un fruct foarte gustos şi este prezent în toate supermarketurile din ţară pe tot parcursul anului. Te poţi bucura de el conservat sau proaspăt şi poţi beneficia de toate vitaminele şi avantajele pe care ţi le oferă. Iată câteva:

1. Sărac în calorii

Chiar dacă este un fruct dulce, are un conţinut scăzut de calorii, aşa că poţi să îl consumi chiar dacă eşti la dietă. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe conţine în jur de 80 de calorii.

2. Bogat în vitamine

Ananasul este foarte bogat în vitamine şi minerale precum: vitamina A, C, calciu, fosfor şi potasiu. Astfel, prin sursa sa bogată de nutrienţi îţi protejează organismul împotriva radicalilor liberi, ajută la digestie, favorizează sistemul imunitar.

3. Previne tusea şi răceala

Fiind bogat în vitamina C, ananasul ajută la tratarea răcelilor şi a gripei. Acest fruct conţine bromelaină, o enzimă care are proprietăţi antiinflamatoare şi ajută la reducerea vâscozităţii mucusului, fiind eficient în tratarea bronşitelor şi a sinuzitelor.

4. Conţine betacaroten

Ananasul reduce riscul afecţiunilor oculare datorită conţinutului său de betacaroten. Incluzând acest fruct exotic în dieta ta, riscul de a dezvolta degenerescenţă maculară a retinei, o boală care poate duce la pierderea vederii, se reduce cu până la 35%.

5. Are grijă de oasele tale

Datorită conţinutului de mangan, ananasul menţine şi întăreşte oasele. O ceaşcă plină de acest fruct îţi poate aduce un aport de 73%  mangan din doza zilnică recomandată. Aşadar, nu ezita să îl consumi!

Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Ce este o stație de acumulator portabil și cum o poți folosi

Dacă ești pasionat de camping sau excursii în natură, cu siguranță vei considera achiziția unei stații de acumulator portabil o adevărată investiție. Chiar și...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă