16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecial5 beneficii ale consumului de ceai verde

5 beneficii ale consumului de ceai verde

Ce ştim despre ceaiul verde? Ştim că planta din care se face ceaiul verde a fost descoperită de chinezi, mai exact de împăratul Shen Nung care a înţeles rapid efectele înviorătoare ale ceaiului. Ce nu ştim despre ceaiul verde? Ce nu ştim este că acesta a fost introdus treptat în alimente, fiind folosit ca şi condiment. Mai apoi a apărut cultul ceaiului, aplicându-l ca medicament. Indiferent de itinerariul acestei plante, proprietăţile sale antioxidante şi contribuţia sa în sănătatea noastră, l-a făcut faimos aproape în toată lumea. Ce beneficii are totuşi ceaiul verde asupra organismului nostru?

1. Energizant natural

Adesea avem zile încărcate sau stresante în care trebuie să ne ducem munca la bun sfârşit. Ceaiul verde este un energizant natural prin conţinutul său de teină, care se regăseşte într-o cantitate mai redusă decât în ceaiul negru. Teina este un stimulent pentru organism care dă ceaiului o aromă puternică. Astfel, este recomandat să bem o ceaşcă de ceai verde pe zi, nu numai pentru efectul său energizant dar şi pentru creşterea capacităţii de concentrare.

2. Luptă împotriva cancerului

Ceaiul verde este considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume deoarece conţine un număr mare de antioxidanţi. Fără a intra în detalii despre compoziţia chimică, aceşti antioxidanţi numiţi polifenoli, sunt răspunzători pentru proprietăţile antiinflamatoare şi anticangericene ale acestei băuturi. Crezi că e un motiv suficient de puternic pentru a bea ceai verde? Eu zic că da.

3. Încetineşte îmbătrânirea

În cazul în care nu îţi place gustul ceaiului verde, nu ezita să îl foloseşti sub diferite forme. Poţi achiziţiona produse cosmetice cu extract de ceai verde. Substanţele plantei combat radicalii liberi răspunzători pentru îmbătrânirea tenului. Pielea noastră este „agresată” zilnic de poluare, fum de ţigară, raze UV. De ce să nu combaţi aceşti „agresori” printr-o metodă eficientă şi la îndemână?

4. Antidepresiv

Ceaiul verde este un bun prieten pe care îl vrei alături în perioadele stresante. Frunzele plantei conţin L-teanină un aminoacid care trece direct în sânge şi ajunge la creier. Acesta stimulează neurotransmiţătorii printre care şi serotonina, hormonul fericirii. Astfel această substanţă ne oferă o stare de bine şi motivaţie permanentă.

5. Dentistul tău de acasă

Datorită substanţei numită „cathecine”, ceaiul verde este un bun întreţinător al igienei orale. Această substanţă inhibă dezvoltarea infecţiilor bacteriane şi virale ce pot duce la afecţiuni faringiene, carii sau alte afecţiuni bucale. Consumul regulat de ceai verde ajută la scăderea riscului de carii dentare şi contribuie la prospeţimea orală.

Cele mai citite

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă