15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecial5 motive pentru care este bine să bem un pahar de vin

5 motive pentru care este bine să bem un pahar de vin

Vinul este cunoscut pentru calităţile sale şi consumat în cantităţi moderate poate contribui la sănătatea organismului nostru. Este recomandat în special vinul roşu pentru beneficiile pe care le poate aduce sănătăţii noastre. Nu este doar un stimulent al conversaţiilor şi un bun liant social, vinul este un răsfăţ pentru organism şi minte. Consumat în cantităţi moderate poate avea efecte benefice asupra sănătăţii noastre.

1. Protejează inima

Vinul roşu conţine polifenoli ce protejează inima şi scade riscul bolilor cardiovasculare cu până la 40%, conform cercetătorilor de la Harvard. De asemenea, are un rol important în menţinerea şi flexibilitatea vaselor de sânge.

2. Creşte capacitatea cerebrală

Consumat în cantităţi moderate, vinul roşu poate reduce apariţia unor boli precum Alzheimer sau alte forme de demenţă.

3. Contribuie la un somn liniştit

Dacă ai probleme cu somnul şi nu poţi adormi sau eşti mult prea stresat după o zi încărcată atunci poţi consuma un pahar de vin roşu, seara înainte de culcare. Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine vinul, te ajută să adormi mult mai uşor.

4. Resveratrolul, un aliat puternic

Resveratrolul se găseşte în anumite soiuri de vin roşu şi este un puternic antioxidant care combate obezitatea, duce la creşterea colesterolului bun şi previne proliferarea celulelor bolnave.

5. Stimulează digestia

Polifenolul care se regăseşte în vin acţionează ca un bun pansament gastric şi stimulează digestia. Această substanţă are rolul de a relaxa muşchii stomacului în timpul digestiei şi să ajute la buna digestie a alimentelor.

 

Cele mai citite

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă