13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecial7 feluri de a reduce durerea

7 feluri de a reduce durerea

Ceea ce trebuie să înţelegem despre durere este că ea apare ca un semnal atunci când corpul nostru se confruntă cu o problemă. Suferinţa fizică este rezultatul unui cumul de factori şi ca să reuşim să scăpăm de ea, la rândul nostru trebuie să facem o serie de lucruri. De asemenea, durerea rezultă dintr-o inflamaţie şi ne împiedică să ne ducem la bun sfârşit activităţile cotidiene. Cele mai mari disconforturi vin mai degrabă de la durerile cronice decât de la cele acute. Putem combate durerea sau cel puţin o putem reduce cu câteva metode.

1. Mănâncă proteine la fiecare masă!

Include în mesele tale zilnice alimente care conţin proteine precum: piept de pui, peşte, ouă sau legume.

2. Bea ceai verde!

De beneficiile ceaiului verde ştiai deja. Acesta conţine substanţe care luptă împotriva radicalilor liber şi ajută organismul în procesul de detoxifiere. Este indicat să bei trei ceşti de ceai verde pe zi dar chiar şi unul îşi face datoria.

3. Fă mişcare!

Sportul şi exerciţiile fizice contribuie la bunăstarea organismului. Mişcarea ajută la reducerea inflamaţiilor, ceea ce înseamnă că scapi mult mai uşor de durere.

4. Găteşte la temperaturi scăzute!

Când găteşti la temperaturi foarte înalte, se formează amine heteroclitice, adică nişte substanţe nocive care pot cauza apariţia cancerului. Dacă prepari carnea pe grătar, încearcă să ţii temperatura sub 150 de grade Celsius.

5. Ai grijă pe cine iei în dormitor!

În ziua de astăzi, tehnologia a avansat foarte mult şi aproape că nu mai putem trăi fără telefoane mobile sau laptopuri. Dar, dacă tot stai toată ziua conectată cu aceste obiecte electronice, nu le mai invita şi seara în dormitorul tău. Lumina furnizată de monitorul laptopului sau al televizorului nu lasă corpul să se odihnească suficient. Fără o odihnă adecvată, corpul tău este mai expus inflamaţiilor şi este mai puţin rezistent anumitor boli.

6. Alege băuturi răcoritoare sănătoase!

Ne plac băuturile carbogazoase şi ne-am obişnuit cu ele dar aceste lichide sunt îmbogăţite cu sirop de porumb şi alţi îndulcitori artificiali care cresc nivelul insulinei în corp. Acest lucru poate contribui la apariţia inflamaţiilor, deci automat la apariţia durerii.

7. Nu mânca lucruri pe care nu le poţi pronunţa!

Dacă stai să analizezi eticheta mâncărurilor pe care le pui în coş, la cumpărături, o să îţi dai seama că sunt pline de aditivi şi coloranţi artificiali. Acestea în timp îţi afectează organismul şi pot duce la inflamarea anumitor organe. În concluzie, dacă nu poţi pronunţa ingredientele alimentelor pe care le cumperi sau nu ştii ce înseamnă, cel mai probabil ar trebui să le pui la loc, pe raft.

Cele mai citite

Crește numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice! Alin Alexuc și-a câștigat biletul pentru Paris

Numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 83, după ce luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut victorii pe linie...

Crește numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice! Alin Alexuc și-a câștigat biletul pentru Paris

Numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 83, după ce luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut victorii pe linie...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...
Ultima oră
Pe aceeași temă