18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCe alimente nu trebuie păstrate în frigider

Ce alimente nu trebuie păstrate în frigider

Unele alimente își modifică gustul, iar altele își pierd calitățile nutritive, odată ce ajung în frigider, informează Women`s Health. Iată care sunt aceste alimente:

  1. Ouăle crude

Ouăle puse în frigider devin bombe cu ceas pentru sănătatea ta. Temperatura din frigider poate duce la crăparea ouălor, care lasă loc dezvoltării bacteriilor.

  1. Produsele proaspete

Orice aliment care conține multă apă trebuie ținut în afara frigiderului. Pepenii, merele, cartofii, țelina, roșiile și castraveții se alterează repede la temperaturi scăzute. Acestea pot fi păstrate în pungi de plastic, la temperatura camerei.

Citește și: Dieta centenarilor. Ce să mănânci ca să trăiești 100 de ani

  1. Ierburile proaspete

Orice tip de salată și alte ierburi păstrate în frigider se transformă într-un terci de culoare maronie și imposibil de consumat.

  1. Lactatele

Laptele, brânzeturile tartinabile și iaurturile se alterează la fel de repede, dacă sunt lăsate în frigider.

  1. Carnea și fructele de mare decongelate

Decongelarea și apoi recongelarea cărnii sau a fructelor de mare este foarte dăunătoare, întrucât oferă destul timp pentru înmulțirea bacteriilor.

  1. Sosurile pregătire cu ouă

Maioneza, sosul olandez și alte sosuri bazate pe ouă nu rezistă în frigider. Acestea formează un lichid la suprafață și își alterează textura.

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă