12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCele mai dăunătoare alimente care provoacă DEPENDENȚĂ

Cele mai dăunătoare alimente care provoacă DEPENDENȚĂ

Sunt alimente precum gogoșile sau ciocolata care pot provoca dependență. Cercetătorii au descoperit că alimentele rele, care nu sunt sănătoase și sunt bogate în grăsimi și zaharuri, sunt cele care determină organismul să ceară din ce în ce mai mult, potrivit publicației Huffington Post.

În cel mai recent studiu, doctorul Nicole Avena spune că anumite componente din alimente pot provoca dependență. Ea susține că acest exces poate duce la obezitate.

Dr. Avena a realizat studiul pe 504 participanți și a vrut să afle care sunt alimentele care, după părerea lor, provoacă cele mai multe probleme.  Aceasta a făcut o medie a răspunsurilor participanților și a realizat că în topul alimentelor care provoacă dependență se află: pizza, ciocolata, chipsurile, biscuiții și înghețata. La coada clasamentului sunt: castraveții, alunele, fasolea, merele și orezul.

Alimentele care se află în fruntea clasamentului sunt cele dăunătoare organsimului, excesul producând disconfort fizic și mental. Alimentele bogate în zaharuri și grăsimi pot duce la apariția unor boli precum diabetul. 

”Mai multe studii sugerează că alimentele extrem de gustoase, și extrem de modificate, pot produce schimbări la nivelul creierului, ceea ce poate fi numită dependență, la fel ca cea provocată de droguri și alcool.”, a declarat dr. Avena pentru Huffington Post.

Dependența de alimente nu este o dependență recunoscută oficial, dar studiile recente arată că o tulburare a sistemului nervos este pofta de mâncare constantă.

”Sper ca aceste cercetări să poată ajuta la schimbarea modului de abordare a tratamentelor contra obezității.”, a adăugat Nicole Avena.

Acest studiu poate ajuta persoanele cu probleme de metabolism să realizeze riscurile la care se supun și importanța evitării alimentelor ”dăunătoare.”

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă