21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCarne de porc în sos dulce cu susan

Carne de porc în sos dulce cu susan

Una dintre cele mai complexe mâncăruri din lume este mâncarea chinezească. Această cuprinde o mulțime de feluri de cărnuri, combinate cu diverse legume, sosuri și alte ingrediente tradiționale, clasice sau mai abstracte.

Ce este atât de deosebit sunt combinațiile între gusturi, culori și mirosuri. Unele dintre cele mai gustoase îmbinări sunt cele în care se combină diferite cărnuri cu sosuri sau siropuri foarte dulci. 

Pentru astăzi îți propunem o rețetă foarte bună cu carne de porc în sos dulce cu susan.

Ingrediente:

 400 grame carne de porc

 4 linguri de zahăr

 2 linguri de sos de chilli

 1 lingură ulei de măsline

 Vin roșu – 2 linguri

 Ulei de floarea soarelui

 Piper

 1 lingură oțet

 4 căței usturoi

 2 cepe verzi

 Ulei de susan

 ½ cană cu apa

 Semințe de susan pentru ornat

 Sos de soia (o jum. de ceașcă)

 Cum se prepară?

 Începi prin a tăia carnea de porc în cubulețe mici, după care pui la încins niște ulei într-o tigaie și pui carnea la călit. Amesteci cu o lingură de lemn pentru aproximativ 4 minute.

Vei toca mărunt mărunt usturoiul, pe care îl vei pune într-un vas pe foc, într-o lingură de ulei de măsline încins.  Îl lași la călit până se simte aroma pregnantă de usturoi (cam 15 secunde), stingi focul și deasupra adaugi puțin ulei de susan, sosul de soia, zahărul, apa, vinul și sosul de chili și presari niște piper.

În continuare vei lua toată compoziția din vas și o torni desupra cărnii de porc din tigaie. Dai drumul din nou la foc și lași să se gătească (pentru aproximativ 20 de minute), amestecând din când în când cu o lingură.

La sfârșit vei tăia fâșiuțe ceapa verde, pe care o presari peste carnea de porc. La fel faci și cu semințele de susan.

Poftă bună!

Cele mai citite

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă