16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCele mai sănătoase 10 mic dejunuri

Cele mai sănătoase 10 mic dejunuri

Încă de mici învățăm că mic dejunul este cea mai importantă masă a zilei și trebuie să o tratăm ca atare, pentru a duce un stil de viață sănătos și pentru a avea energie în fiecare zi. Tipurile de mâncare pe care le încercăm în fiecare dimineață diferă de la om la om și de la casă la casă, dar pentru a ști exact care sunt cele mai sănătoase alternative, am realizat un top 10 pentru felurile de mâncare pe care ar trebui să le consumi.

Sănătatea noastră este cel mai important lucru și tocmai de aceea trebuie să ținem cont de ceea ce mâncăm. Doar pentru că un mic dejun va fi sănătos, acest lucru nu înseamnă că el va fi lipsit de gust, cum ar crede majoritatea persoanelor.

 Fulgi de ovăz

 Probabil cea mai eficientă variantă de a începe ziua! Energie și sănătate, ambele într-un bol cu lapte!

Iaurt grecesc

Acest tip de iaurt este cel mai recomandat pentru cei care vor să mănânce sănătos și să își mențină greutatea corporală.

Germeni de grâu

Germenii de grâu reprezintă o alternativă sănătoasă în dauna cerealelor cumpărate de la magazin care conțin foarte mult zahăr.

Grapefruit

Acest fruct este extrem de sănătos și ajută la slăbit. Totodată, aveți grijă să nu mâncați numai grapefruit deoarece energia necesară pentru digerarea acestui aliment este mai mare decât cea pe care o oferă fructul în sine.

Bananele

Bananele sunt probabil cel mai simplu mic dejun sănătos pe care îl poți lua și este recomandat mai ales pentru cei care sunt mereu pe fugă.

Ouăle fierte

O sursă importantă de proteine dimineața îți va oferi energie până după oră prânzului. Ouăle fierte sunt un exemplu bun de aliment sănătos pe care îl poți consuma.

Untul de migdale

Foarte bogat în calorii, untul de migdale este recomandat celor care au nevoie de o explozie de energie pentru a fi productivi la muncă.

Pepenele

Pepenele verde este cea mai bună variantă pentru care poți opta, mai ales în zilele călduroase de vară când trebuie să te hidratezi în mod constant.

Semințele de in

O alternativă inedită față de restul cerealelor mult mai populare. Semințele de in sunt o soluție sănătoasă pentru cei care doresc varietate în alimentație.

Coacazele

Aceste fructe mici sunt printre cele mai sănătoase lucruri pe care le putem consuma și merg excelent în combinație cu cerealele.

 

Sursa: Health.com

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în optimile turneului de la Roma

Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce a pierdut în două seturi în fața...

Forțele israeliene continuă ofensiva în Gaza dinspre nord și sud

Luni, forțele israeliene au pătruns adânc în ruinele de la marginea de nord a Fâșiei Gaza pentru a recuceri o zonă de la luptătorii...

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...
Ultima oră
Pe aceeași temă