11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCiuperci gratinate, o delicatesă!

Ciuperci gratinate, o delicatesă!

Ciupercile gratinate sunt o idee excelentă pentru un prânz delicios sau pentru o masă festivă. Ciupercile sunt bogate în proteine, vitamine şi fibre. Gătite în orice formă, sunt gustoase şi hrănitoare. Sunt uşor de gătit şi de găsit, aşadar nu ezita să faci combinaţii de reţete pe bază de ciuperci.

Pentru ciupercile gratinate ai nevoie de:

300 de grame de ciuperci champignon

Smântână

1 lingură de unt

Brânză de burduf

Condimente

 

Mod de preparare:

Se spală ciupercile şi se taie felii. Nu trebuie neapărat să le cureţi de coajă deoarece conţin o mare sursă de antioxidanţi. Într-o tigaie încinsă cu unt, se rumenesc uşor şi se condimentează.

Separat, se adaugă smântâna la foc mic, până se transformă într-o pastă. În acest sos, se adaugă ciupercile rumenite şi se ia tigaia de pe foc.

Se unge un vas de ceramică cu unt. Se adaugă ciupercile în vasul de ceramică şi se presară cu brânză de burduf din belşug. În cazul în care nu aveţi brânză de burduf, o puteţi înlocui cu alte tipuri de brânză.

Se bagă la cuptor, aproximativ 20 de minute, până se rumeneşte brânza după care se se serveşte preparatul cald.

Este o mâncare care se face foarte repede şi cu puţin efort. Este un preparat delicios şi se poate servi alături de pâine prajită. Dacă ne gândim la beneficiile pe care le aduc ciupercile sănătăţii noastre, atunci avem o combinaţie perfectă în farfurie.

Dacă dispuneţi de un grătar, puteţi încerca o variantă mai simplă a acestei reţete. Curăţaţi ciupercile de codiţe şi umpleţi-le cu brânză. Se pun pe grătar şi se lasă până s-a rumenit brânza. Ca şi ciupercile gratinate, se fac foarte repede şi sunt foarte saţioase. Sunt o opţiune excelentă pentru cei care preferă un meniu vegetarian.

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...
Ultima oră
Pe aceeași temă