13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialClătite cu șuncă și cașcaval

Clătite cu șuncă și cașcaval

Clătitele sunt printre cele mai comune și clasice preparate în materie de deserturi, dar acestea se pot mânca și ca aperitiv sau fel principal, dacă le umpli cu alt fel de ingrediente care să nu fie dulci.

Pentru astăzi îți propunem niște clătite cu șuncă și brânză care să iasă din nota clasică de clătite cu gem sau ciocolată.

Ce ai nevoie? (Pentru 4 porții)

Pentru aluatul de clătite:

2 ouă

250 grame de făină

100 ml apă minerală (ca să fie mai fragede)

250 ml lapte

Ulei

Un praf de sare

Pentru umplutură:

5 felii de șuncă slabă

200 grame de cașcaval

1 cutie de smântâna

50 grame unt

Sare

Piper

Ulei

1 ceapă

În primul rând începi să faci clătitele, după rețeta tradițională. Într-un bol bați ouăle, împreună cu apa minerală, făina și laptele, iar când compoziția devine omogenă, poți începe să le prăjești într-o tigaie cu fund subțire.

După ce ai făcut clătitele, vei tăia șunca în cubulețe foarte mici, vei mărunți ceapa și vei rade cașcavalul. Pe toate acestea le vei pune la călit pentru aproximativ 2 minute, într-o tigaie. Deasupra presari și niște piper și sare.

După ce s-au rumenit, scoți compoziția și cu o lingură umpli fiecare clătită în parte. Le rulezi și în continuare pregătești o tavă pe care o ungi cu unt și așezi clătitele una lângă cealaltă. Ca să se lege mai bine, te poți folosi de niște scobitori cu care să le "închei”.

Pentru un aspect mai interesant, poți unge clătitele cu unt și deasupra să presari niște cașcaval ras și șunca ce ți-a rămas. Clătitele le vei lăsa la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pentru ca aluatul și compoziția să se îmbine împreună. Când sunt gata, le poți servi cu smântână sau fără (în funcție de cum dorești). Poftă bună! 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă