10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCum să prepari un guacamole delicios

Cum să prepari un guacamole delicios

N-ai gustat până acum guacamole? Este timpul s-o faci! Mergi la un supermarket, cumpără-ţi ingredientul de bază, avocado, şi apucă-te de treabă. Originea acestui sos este din Mexic şi este o reţetă cu adevărat delicioasă. În plus este un sos hrănitor şi îl poţi consuma cu tortillas. Partea buna este că poţi adapta reţeta în funcţie de gusturile tale sau ale familiei. Iată cum se prepară:
Ingrediente:

2 avocado
O jumătate de ceapă roşie
Suc de lămâie
O roşie
Un ardei iute
Sare şi piper
Usturoi (opţional)

Mod de preparare:

1. Taie avocado în jumătate şi scoate-i sămânţa. Cu ajutorul unei linguri, scobeşte miezul şi pune-l într-un bol. Pentru a-ţi uşura munca, poţi folosi un cleşte pentru îngheţată.

2. Pisează cu o furculiţă compoziţia şi adaugă sare şi două linguri de suc de lămâie. Aciditatea sucului de lămâie va ajuta fructul să îşi păstreze culoarea. Pe urmă, pune ceapa tăiată bucăţele, piperul, ardeiul iute şi un căţel de usturoi.

3. Acoperă sosul cu o folie de plastic pentru a preveni oxidarea şi lasă-l la frigider până la servire.

4. Înainte de a-l servi, poţi adăuga roşiile tăiate bucăţele.

Este de preferat să îl consumi cât mai repede deoarece se oxidează rapid şi îşi pierde din culoare. Poţi servi guacamole cu tortillas, pâine integrală, ca şi bază pentru salată sau pe post de condiment. Indiferent pentru ce îl pregăteşti, are un gust delicios şi este foarte sănătos.

Pofta buna!

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă