15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialDe ce ar trebui să mâncăm mai mult pepene?

De ce ar trebui să mâncăm mai mult pepene?

Vara aduce cu ea şi un fruct delicios de sezon, pepenele. Dacă nu ştiai până acum, pepenele nu este doar un fruct dulce pe care îl poţi servi în diferite feluri pentru desert ci este un fruct care are foarte multe beneficii pentru organismul noastru.

Conform unui studiu efectuat de Journal of Agricultural Food and Chemistry, dacă bem suc de pepene chiar înainte exerciţiile fizice, combatem mai uşor febra musculară datorită aminoacizilor, pe nume citruline. Organismul nostru transformă aceste citruline în L-arginină, un aminoacid esenţial ce ajută la flexibilitatea vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia.

Dacă nici acest aspect nu te-a convins să consumi mai mult pepene roşu, află că este sărac în calorii şi bogat în vitamine şi minerale. Cu toate că pepenele este în proporţie de 90% din apă, restul de 10% (aproximativ 300 de ml), este bogat în vitaminele A şi C şi conţine cam o treime din doza zilnică recomandată.

Conform psihologului Arturo Figueroa, femeile care au luat suplimente din extract de pepene roşu timp de 6 săptămâni, au observat îmbunătăţiri în ceea ce priveşte sistemul cardiovascular.

Combate cancerul deoarece este o sursă bogată în licopen, un antioxidant care ajută în prevenirea şi tratarea cancerului de prostată.

Pepenele este şi un fruct diuretic şi ne ajută să ne hidratăm.

Datorită îmbunătăţirii circulaţiei, pepenele roşu este şi un viagra natural.

Conţinutul de apă şi minerale din pepenele roşu, ajută la buna funcţionare a rinichilor şi are un rol benefic în curăţarea acestora. De asemenea, acest fruct ajută la eliminarea toxinelor din corp.

Pepenele roşu conţine vitamina B6, ce contribuie la bunăstarea sistemului nostru nervos. Consumând pepene roşu, creierul nostru eliberează „hormonul fericirii”, serotonina, astfel că acest fruct ajută în prevenirea şi tratarea stresului şi a depresiei.

Cele mai citite

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă