Crema fină cu zmeură este un desert delicios şi răcoros, perfect pentru zilele de vară. După reţeta sugerată de handmadecharlotte.com, desertul se pregăteşte uşor, fără coacere.
Ingrediente
- 450 g zmeură
- şase linguri cu zahăr
Citeşte şi: Desert de vară: Brioşe fine cu vanilie şi căpşuni, fără coacere
- 120 g de brânză cremoasă, la temperatura camerei
- un vârf de cuţit cu sare
- 250 g de scremă de frişcă
Citeşte şi: Răsfăţ de vară sănătos: Îngheţată pe băţ cu bucăţi mari de fructe
- trei linguri cu gem de zmeură
- granola sau nuci mărunţite (opţional)
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a desertului.
Mod de pregătire
Într-un bol mare, se amestecă zmeura cu patru linguri cu zahăr. Se dă deoparte pentru 20 de minute, după care se scurge zeama strânsă în bol.
Citeşte şi: Reţetă uşoară, fără aparat: Îngheţată cu mure şi bucăţi de ciocolată
În vasul unui mixer, se amestecă brânza cremoasă, zahărul rămas şi sarea. Se mixează la viteză medie, timp de trei sau cinci minute.
Se reduce viteza mixerului şi se adaugă încet crema de frişcă. Apoi, se mixează la viteză mare, timp de două minute, până când se formează o cremă tare.
Citește și: Rețeta zilei: Înghețată cremoasă cu cireșe și fulgi de ciocolată
Se adaugă trei linguri cu gem şi se amestecă încet în crema de brânză.
În patru cupe de servire, se pun câte 100 g de zmeură, peste care se adaugă crema de brânză. Apoi, se adaugă un alt strat de 100 g de zmeură.
În final, se adaugă crema rămasă şi granola sau nucile mărunţite.