21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialDesertul copilăriei: Caramele de casă

Desertul copilăriei: Caramele de casă

Chiar dacă se pregătesc cu puțină migală, caramelele pot fi o încântare atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, cărora le aduc aminte de copilărie. Rețeta, prezentată de popsugar.com, poate fi ușor adaptată cu aromele preferate și poate fi un desert deosebit pentru serile în familie sau pentru petreceri. 

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum se pregătesc caramelele de casă

Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul.

Ingrediente

  • 120 ml de apă
  • 460 g de zahăr
  • o păstaie de vanilie, curățată de semințe
  • o cutie de lapte condensat
  • 235 ml de sirop de porumb
  • 12 linguri cu unt moale, nesărat
  • o linguriță cu sare

Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți stimulezi fertilitatea

Mod de pregătire

Se unge cu unt o tavă mare.

Într-un vas, se amestecă apa, zahărul, vanilia, laptele condensat, siropul de porumb și untul.

Se fierbe amestecul, amestecând încontinuu cu o spatulă de silicon. Se pune un termometru în compoziție. Când temperatura ajunge la 155 grade Celsius, se verifică amestecul prin tehnica lingurii.

Conform acestei tehnici, se așează un bol cu apă foarte rece lângă oala în care fierbe amestecul. În timp ce fierbe zahărul, se ia sirop de câteva ori cu o lingură și se scufundă lingura în apă. Se lasă la răcit pentru câteva secunde, după care se scoate lingura din apă. 

Citește și: FOTO. Câte cuburi de zahăr conțin cele mai consumate alimente

Se ia între degete o mostră de compoziție de pe lingură și se strânge pentru a i se testa consistența. Amestecul trebuie să fie ferm, dar nu dur. 

După aceea, se ia oala de pe aragaz și se adaugă sarea. 

Se toarnă compoziția în tava pregătită și se înlătură păstaia de vanilie cu ajutorul unei furculițe. 

Se lasă la răcit pentru cel puțin două ore. Apoi, se scoate din tavă stratul de compoziție format și se taie în bucăți de dimensiunile dorite cu un cuțit ascuțit. 

La final, caramelele pot fi glazurate cu ciocolată sau cu un alt tip de glazură. 

Cu glazură sau fără, caramelele pot fi ambalate individual în celofan sau hârtie cerată, dacă nu vor fi consumate în maximum două zile. 

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă