13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGustare de weekend: Chipsuri de dovlecei

Gustare de weekend: Chipsuri de dovlecei

Chipsurile coapte de dovlecei sunt gustări excelente pentru weekendurile petrecute cu familia sau cu prietenii. Pregătite după rețeta sugerată de popsugar.com, chipsurile se fac foarte repede.

Ingrediente

  • doi dovlecei de mărime medie
  • o lingură cu ulei de măsline
  • 60 g de parmezan ras
  • 60 g de pesmet
  • un vârf de cuțit de sare
  • piper negru după gust
  • ulei pentru uns hârtia de copt cu care se acoperă tava

Mod de pregătire

Se preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Se stropește hârtia de copt cu ulei.

Se feliază dovleceii în discuri de șase milimetri grosime. Într-un bol, se amestecă dovleceii cu uleiul de măsline. 

Într-un alt vas, se amestecă parmezanul ras, pesmetul, sarea și piperul.

Apoi, se acoperă fiecare disc de dovlecel cu compoziție de parmezan. Se presează compoziția pe feliile de dovlecel, astfel încât să se lipească.

Se așază discurile în tava de cuptor acoperită cu hârtie de copt și ulei.

Discurile de dovlecel se coc timp de 25-30 de minute, până când prind o culoare maronie. Apoi, se scot din tavă cu ajutorul unei spatule.

Se servesc calde. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă